Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net
Стойчо: Върху мен се изля много помия, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
„Много помия се изля върху мен. Много неща се изговориха”, заяви пред „Меридиан Мач” треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, коментирайки аферата с комисионите и обвиненията на ген. Йордан Димитров, че се е опитвал да пробие играчи на Миньор.
Зенит с троен удар на пазара
Шампионът на Русия Зенит, който до последния момент нямаше похарчен нито цент за нови играчи, е на път да хвърли малко над 100 млн. евро за троен трансферен удар. По-малко от ден преди затварянето на трансферния прозорец в Русия Зенит спазари бразилската голова машина на Порто Хълк и белгийския национал Аксел Витцел. Очаква се последното ново попълнение на тима да е крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани.
Контузии стреснаха Италия преди мача
Селекционерът на Италия Чезаре Прандели официално обяви група от 25 играчи за мача с България. Впечатление прави името на нападателя Джанпаоло Пацини, който не бе дори в разширения състав за Евро 2012. „Скуадрата” има сериозни проблеми с контузии, след като под въпрос остават левият бек Fедерико Балдзарети и Де Роси. От групата вече отпаднаха Монтоливо, Абате и Киелини.
Бербо предаде Любо Пенев
Димитър Бербатов застана зад решението си отпреди две години да не играе повече за националния отбор на България. На специална пресконференция вчера звездата официално обяви, че няма шанс да го видим на терена срещу Италия.
„Любослав Пенев направи всичко възможно, за да се видим. Човекът единствен от всички ме желаеше в отбора си. Говорихме, обсъждахме надълго и нашироко. Изборът, който съм направил и преди, си остава. Знам, че момчетата ще се справят без мен. Бях казал, на Любо, че има голяма вероятност да си променя мнението. Снощи (б. а. – в неделя) се видяхме за последно, обясних му нещата. Малко го подведох”, обяви Бербатов.
Емил Данчев: 12 клуба го искаха
Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев обяви, че цели 12 клуба са имали интерес към клиента му. Те са били от 4 страни – Англия, Германия. Италия и Турция.
“Три бяха от Германия, три от Англия (б.р.- в това число и Тотнъм), три от Италия и три от Турция. По една или друга причина в края списъкът беше съкратен до Ювентус. Фиорентина и Фулъм”, обяви Данчев.
„Най-първият ни контакт беше с Ювентус. Димитър беше трети в списъка на торинци. Клубът обаче не успя да привлече първите двама.Трансферът на втория дори пропадна в последния ден и затова тогава те се свързаха с нас, но доста късно. Що се отнася до Фиорентина – този клуб беше доста агресивен в стремежа си да вземе Митко. Тяхното желание беше огромно. Работихме 7-8 дни по условията и стигнахме до почти пълно договаряне. Но това е моята част от работата – аз създавам вариантите, а клиентът ми прави своя избор. Той избра Фулъм и аз съм доволен”, разкри още Данчев.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Бербатов излъга и Любо Пенев
След като измами Фиорентина и Ювентус, футболистът Димитър Бербатов излъга и националния селекционер Любослав Пенев. По този начин той постигна рекорд, като се опита да излъже всеки, който иска да си има работа с него. – Нещата не са винаги толкова прости, колкото изглеждат. Любослав Пенев направи всичко възможно, за да се видим и най-много от всички искаше да бъда в отбора. Единствено той ме потърси, никой друг не посмя дори да ми звънне или ако трябва, да ми тегли една майна. Казах на Любо Пенев, че може да се върна в тима, но след това го подведох. От 2 години не съм бил в националния отбор, времето ми отминава. Време е да търсите някой друг за националния отбор и да го намерите – заяви Бербатов.
„Титан” съгласни да продадат ЦСКА
„Титан” са съгласни да продадат изцяло ЦСКА на Възрожденците, стана ясно след вчерашната среща между двете страни.
– Чакаме писмено предложение, при което настоящите собственици от „Титан” да продадат 100% от ЦСКА – заяви гласеният за нов изпълнителен директор Красимир Георгиев.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Димитър Бербатов: Няма да се връщам в националния
Димитър Бербатов дaдe специална пресконференция, на която внесе яснота за сагата, която се разрази около него в последните часове на трансферния прозорец. Той говори за националния отбор, срещите с Любо Пенев и бъдещето на българския футбол.
Бербатов изглеждаше като човек, от чийто гръб е паднала сериозна тежест. За това говореха енергичните му жестове и честите шеги, които пускаше.
– Митко, ще се върнеш ли в националния отбор?
– Нещата невинаги са толкова прости, колкото изглеждат. Времето, което измина, откакто Любо Пенев бе назначен за селекционер… Смея да твърдя, че той направи всичко възможно да се видим. Срещнахме се не един път като приятели и като хора. Той единствен от всички направи така, че да се чувствам желан в отбора. Говорихме надълго и нашироко, но в крайна сметка изборът, който бях направил преди, си остава, няма да се връщам. Защото не се знае дали ще помогна на отбора, или ще преча. Две години са доста голям период, в който не съм бил в националния тим. Изградил съм едни навици на живот и тренировки. Времето ми лека-полека отминава и в националния, и в клубния ми отбор. Време е да се търси някой друг, за който да се пише и да се говори. Надявам се да го намерите. Гледам мачовете и сигурно ще продължа да го правя. Пак ще ми се потят ръцете. Искам момчетата да успяват. И аз ще бъда под напрежение. Бях казал на Любо, че има голяма вероятност да си променя мнението. Може би го подведох. Снощи (б.а. – в неделя вечерта) се видяхме за последно и му обясних нещата. Ако бе треньор на клубен отбор, бих играл с удоволствие за него. Мисля, че той е правилният човек за националния тим, който ще донесе успехи.