Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
БФС отряза Мишел Платини, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
БФС отказа на ЦСКА да картотекира бразилския нападател Мишел Платини. На този етап Платини все още страда от санкцията на БФС, тъй като дойде на Армията с трансферна сума от Динамо Букурещ. Аржентинецът Себастиан Скиорили не бе картотекиран, защото червените трябва да платят и за него.
Девет нови футболисти на ЦСКА вече имат право да играят, след като така реши БФС вчера. Официално бяха уредени състезателните права на Жереми Родригес, Михаил Венков, Юнес Бенжелюн, Сержиньо, Александру Пакурар, Бернардо Тенгариня, Илиас Кириакидис, Серж Нюаджи и Тасио. Всички те са регистрирани като свободни агенти.
Италия идва с отбор за 313 млн. евро
Първият ни противник в световните квалификации идва с отбор на обща стойност 313 млн. евро. Това показва проверка за стойността на футболистите в селекцията на Чезаре Прандели. Най-скъп в лагера на адзурите е халфът на Рома Даниеле де Роси. Лидерът на римските вълци струва 34 млн. евро. Така Де Роси е по-скъп от всички наши футболисти, взети заедно.
Ивелин Попов и компания го докарват до 31 ,6 млн. евро.
И то благодарение на Попето (3,8 млн.), Ники Михайлов (5 млн.) и Станислав Манолев (3 млн. евро). Останалите ни играчи са далеч като цени.
В списъка на отсъстващите за Скуадрата са имена като Марио Балотели (32 млн. евро), заменен от Лоренцо Инсине, който струва 7,5 млн., и Джорджо Киелини (28,5 млн. евро), който е заместен от Федерико Пелузо, който струва 4,5 млн. евро.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Националите не искали Бербатов
Лидерите на националния отбор са останали доволни от решението на Димитър Бербатов да не се връща в състава. Манолев, Попов и компания стискали палци звездата на Фулъм да продължи с бойкота си, за да не се променя статуквото в съблекалнята. В момента колективът в представителния тим е отличен и Бербо щеше да е чуждо тяло в него.
Италия ни взе за мезе
Италия и Чезаре Прандели откровено ни се подиграват преди мача в петък.
За старта на световните квалификации селекционерът на „адзурите” реши да експериментира със схема, която почти не е използвал за цялата си кариера. Освен това Прандели възнамерява да пусне в титулярния състав двойка нападатели с общо три мача за националния отбор. Става въпрос за натурализирания аржентинец Пабло Освалдо и Матия Дестро, който дебютира за Италия в контролата с Англия на 15 август. И двамата не попаднаха в групата на “адзурите” за европейското първенство това лято.
Ботев (Bp) напуска „А” група?
Ботев (Bp) най-вероятно ще се откаже от участие в „А” група. Президентът на клуба Пепино Тири подаде оставка вчера и обрече Ботев на фалит. Италианецът направи това с официално обръщение от сайта, като уточни, че решението му е продиктувано от враждебния климат във Враца.
Левски пробва беглец от Локо (Пд)
Избягалият от Локо (Пд) Илиян Йорданов започна тренировки с Левски. Нападателят взе участие във вчерашните занимания, а днес ще бъде пробван в контролата с Монтана.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
БФС пак отряза ЦСКА за Платини
Поредният удар от БФС понесе ЦСКA. Червените не успяха да картотекират нападателя Мишел Платини. Така той може да пропусне двубоя с Ботев Bp от петия кръг: Всички останали нови попълнения обаче са получили права за А група от CTK. С картотеки бяха уредени Джереми Родригес, Михаил Венков, Юнес Бенжелюн, Сержиньо, Александру Пакурар, Бернардо Тенгариня, Илиас Кириакидис, Серж Нюаджи, Тасио и Себастиан Скиорили.
“Всички без Платини получиха права. За него не са предоставени необходимите документи, но до мача с Ботев Враца има повече от седмица и нещата може да се оправят”, заяви пред “Тема Спорт” секретарят на CTK Неделчо Михайлов.
От “Армията” обаче контрираха, че са внесли всички необходими документи и не би трябвало бразилецът да бъде спиран да играе.
Левски подписва с избягал от Локо Пд
Левски е на път да се сдобие с девето ново попълнение това лято. Тренировки със сините започна напусналият по собствено желание Локомотив Пловдив Илиян Йорданов. Нападателят ще вземе участие в днешната контрола с Монтана и почти сигурно ще подпише за 2 години. Това признаха самият играч и мениджърът му Стефан Славков.
“Илиян Йорданов не е на проби в Левски. В тима познават отлично неговите качества. Треньорът Илиан Илиев го харесва, той е проявил интерес към моя клиент, той го е пожелал”, заяви агентът.
Димитър Рангелов пак в националния
Двама нападатели подсилиха националния ни отбор за световните квалификации с Италия в петък и с Армения във вторник. Това са Цветан Генков (Висла Краков, Полша) и Димитър Рангелов (Люцерн, Швейцария). До техните повиквателни се стигна след отказа на Димитър Бербатов да се завърне при лъвовете. Така селекционерът на нашите Любослав Пенев бе принуден да предприеме този ход, тъй като разполагаше само с един чист нападател в лицето на Илиян Мицански. С двамата нови състезатели групата на трикольорите набъбна до 22-ма.
Генков и Рангелов вече направиха първи тренировки с тима. Присъствието им в състава ясно показва, че Любо иска да засили сериозно конкуренцията в предни позиции, където той вече разполага с петима атакуващи футболисти – Мицански, Рангелов, Генков, Ивелин Попов и Гъргоров.
За последно Рангелов получи повиквателна за евроквалификацията с Уелс през октомври миналата година от Михаил Мадански. Откакто Пенев пое лъвовете, месец по-късно, нападателят обаче не е попадал сред избраниците му за нито един от четирите мача под негово ръководство.
Министърът на спорта: Причината за решението на Митко са някои хора от БФС
“Димитър Бербатов е най-добрият български футболист и националният отбор има нужда от него. Причината за решението му да не се завърне най-вероятно е заради някои хора от БФС”, каза в интервю за “Здравей, България” по Нова телевизия министърът на спорта Свилен Нейков.
“Треньорът на националния отбор Любослав Пенев и аз, и мениджърът му Емил Данчев сме разговаряли с него, казахме му, че националният отбор има нужда от него”, заяви Нейков и поясни, че отговорът му е бил: “Ще видим”.
“В БФС тръгват някакви промени, но те стават много бавно. Ние правим каквото е по силите ни да помагаме на футбола – предоставяме бази, където да тренират децата и юношите”, добави Нейков.
Трима нови при младежите
Трима нови футболисти повика селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански за евроквалификацията с Люксембург на 10 септември. Мачът във Великото херцогство е последен за нашите от кампанията, като вече нямаме никакви шансове за класиране на първенството на Стария континент в Израел догодина.
Халфът на Любимец Янко Ангелов, който е юноша на Левски, ще замени контузеното крило на Литекс Момчил Цветанов, нападателят на Ботев Пловдив Станислав Костов е повикан вместо съотборника си Тодор Неделев, който също е с травма, а бранителят на Черно море Мартин Дечев сменя Страхил Попов от Литекс отново заради здравословни проблеми. Младежкият национален отбор се събира утре в 10.30 часа пред Националния стадион “Васил Левски”, като ще използва хотелски комплекс “Царско село” край столицата за своя база за подготовка.