ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 – ТУК!

Серията на Левски без победа в първенството от осем поредни мача и отпадането от купата на България на осминафиналите доведе до нов исторически резил. Никога до момента „сините“ не са били толкова далеч от трофей.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

В момента тимът на Станимир Стоилов изостава на 14 точки от лидера в класирането ЦСКА и заема шесто място с актив от 30 пункта, а шансовете за спечелване на шампионската титла са нулеви. Играчите на Мъри пък сдадоха Купата след поражението с 1:2 от Лудогорец. Всичко това означава, че Левски още преди зимната пауза е с най-малките шансове за спечелване на трофей в своята история.БЛИЦ

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Само още четири пъти „сините“ са били толкова далеч от отличие преди настъпването на Нова година. Всички случаи са записани през XXI век, а последният от тях беше преди четири години.

СЛУЧАИТЕ, КОГАТО ЛЕВСКИ ОСТАВА БЕЗ ШАНС ЗА ТРОФЕЙ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА
Сезон 2009/10
На 9 точки от първото място в първенството и отпада на осминафиналите за купата на България от Черно море след 1:4 във Варна на 13 декември.

Сезон 2015/16
На 7 точки от първото място в първенството и отпада на четвъртфиналите за купата на България от Литекс след 0:3 след продължения в Ловеч на 8 декември.

Сезон 2016/17
На 7 точки от първото място в първенството и отпада на осминафиналите за купата на България от Черно море след 2:3 след продължения на „Герена“ на 26 октомври.

Сезон 2018/19
На 10 точки от първото място в първенството и отпада на осминафиналите за купата на България от Черно море след 2:2 и дузпи във Варна на 31 октомври.

Сезон 2022/23
На 14 точки от първото място в първенството и отпада на осминафиналите за купата на България от Лудогорец след 1:2 в Разград на 4 декември.
* Статистиката е на в. „Мач Телеграф“