Разкриха подробности за трансферната бомба на Лудогорец

Испанското издание „Марка“ съобщи интересни подробности относно очакваната трансферна бомба на Лудогорец. Както е известно, вчера стана ясно, че шампионите ще привлекат в редиците си Франко Русо от Майорка. 29-годишният аржентинец не попада в плановете на треньора на испанския тим Хавиер Агире и клубът иска да го продаде.БЛИЦ

Според информацията на „Марка“, трансферът на защитника ще струва на „орлите“ първоначално 900 000 евро, а тимът от Балеарските острови няма да получи процент от следваща продажба. Сумата обаче може да нарасне до 1,5 милиона. За това обаче трябва да бъдат изпълнени редица условности относно представянето на Русо и Лудогорец.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Ако се класират за Шампионската лига, разградчани ще платят на испанския тим допълнителни 200 000 евро при класиране за Шампионската лига, както и по 50 000 евро при участие в групите на Лига Европа във всеки от сезоните, в които аржентинецът е част от клуба. Така сумата може да достигне до 1,5 милиона евро.

В Испания съобщават, че Франко Русо е бил обект на интерес от страна на Лудогорец от доста време, но едва сега българският шампион е успял да се доближи до сделка за негов трансфер.

Аржентинският футболист има само 5 мача за Майорка през този сезон. Русо става част от испанския тим през 2018 година със свободен трансфер от Онтиниент. Има период под наем в Понферадина.