Балтазар след гръмката победа: Далеч сме от това, което искам

Startphoto.bg

Треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар говори след гръмката победа с 8:0 над Гигант (Съединение) в дебюта му започна на “канарчетата”. Португалецът каза, че е доволен от резултата, но съвсем от играта. Специалистът е категоричен, че тимът е далече от всички, което иска да вижда. БЛИЦ

 

“Поисках две неща от момчетата. Първото – да приложат това, което тренирахме през седмицата и да видя философията, която се опитваме да изповядваме като отбор. Второто – да подходят сериозно към срещата. Те го направиха и съм доволен от тях.

Знам, че Гигант едва сега започва своята подготовка. Подхождам с уважение и ги поздравявам също. Ако не контролираш срещата и темпото на играта не е добро, знаем какво можеш да направиш Гигант.

Много далеч сме от това, което искам от отбора. Част от нещата, която искам да виждам, започва да се прилага. Добре е, че имаме още време пред нас. Може да се подготвим добре за другите срещи.

Не мога да взема всички футболисти в Дубай. Всички работят усилено, но имаме лимит. Имаме административни проблеми с плащането на виза на някои играчи. Всички показват старание по време на тренировките. Изборът ми да селектирам тези 26 футболисти, които ще пътуват, е труден.

Постоянно съм в контакт с ръководството и обсъждаме всичко около евентуални предстоящи и изходящи трансфери. Всичко още съм в етап, в който разузнавам играчите. В подходящото време ще вземем решение, ако има подходящ футболист, да го привлечем.

Решението за Бароан не е спортно-техническо. Това е клубно решение – не идва от мен, каквато информация излиза. Клубът обръща внимание на пазара в момента. Със сигурност искаме да дадем шанс на младите играчи. Диакате – сенегалският футболист, който е на проби при нас, е на 19 години, има доста добър профил. Ще виждам какво ще се случи с него занапред.

Поддържам контакт с Реда Рабей постоянно. Даде положителен тест за COVID-19 в началото на седмицата. Тази вечер се прибира в Пловдив и ще пътува с отбора за Дубай“, заяви Балтазар след края на проверката с Гигант.