Интересен слух се носи за ЦСКА

Част от разходите на ЦСКА по строежа на новия стадион могат да бъдат покрити с акции от клуба, гласи един от актуалните слухове в Борисовата градина. БЛИЦ

Очакванията са „армейците“ да бъдат подпомогнати от чуждестранен инвеститор при изграждането на новото оборудване на мястото на този стадион „Българска армия“. Вероятната част от плащането на тази компания ще бъде компенсирана с миноритарен дял от акциите на клуба.

За момента няма яснота относно точните данни за началото на строежа на новия дом на ЦСКА. Най-вероятно това ще стане в края на пролетта.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

От една година има информация, че три фирми ще бъдат в основата на изграждането на стадиона. Първата компания е белгийската „Кевлокс“. Тя произвежда малки модули и се грижи за обзавеждането на стадионите. Втората е финландската фирма „Пейкко“, която ще прави металните модули на стадиона, които ще свързват секторите А, Б, В и Г.

Третата ключова фирма е австрийската „Ке Келит“, която предоставя цялостни решения за зали, логистични паркове и стадиони. Отговаря за отопление на оборудването, санитарни помещения, хладилни камери, трибуни, висящи тавани, водни системи, козирки и свързващи части към тях.