Бомба в БЛИЦ: Ето кой подлага крак на новия стадион на ЦСКА

Вече всички пари за новия стадион на ЦСКА са събрани, научи ексклузивно БЛИЦ. Сумата е около 20 милиона евро, а с 8 милиона евро наскоро се е включил и спонсор, разбра още нашата агенция от достоверни източници, свързани с „Армията“.

Заради тройното поскъпване на строителните материали имаше известно забавяне по старта на най-чаканата от „армейските“ фенове новина.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Сега обаче всичко е почти готово. Почти, защото има една последна пречка. Става въпрос за зелени организации, които са против подобен тип реконструкции в централната на София и по специално в парк като Борисовата градина.

Падне ли и тази бариера, няма да има проблем след края на сезона да бъде направена първата копка.

„Чака се разрешително за реконструкция. Иначе нямало как огромните камиони да влизат в парка. Надяваме се тези детайли да ги изчистим“, убедени са от стадион „Българска армия“.

БЛИЦ припомня, че държавното дружество “Сердика спортни имоти” (ССИ) и ЦСКА подписаха меморандум за създаване на съвместно дружество за строителството на нов стадион на мястото на настоящия. Към меморандума беше подписано и приложение, представляващо учредителния акт на дружеството.  То ще се казва “Спортни имоти Българска армия” АД.

Министерството на спорта, водено от Весела Лечева, на няколко пъти потвърди, че дава зелена светлина за стадиона. Засега обаче…. „зелените“ не позволяват това да се случи