Мъри Стоилов: Първенството в България започва на 10 април

Снимка: Startphoto.bg

Станимир Стоилов говори след днешната контрола с Гълф Юнайтед (4:0), която беше последна за Левски в Дубай.БЛИЦ

“Общо взето стана добра контрола. Имахме затруднения в завършването на атаки, но като игра, желание и резултатност е положително. Трябва да сме малко по-точни и по-директни в завършването на атаката. По-агресивни. Последните решения и точността на завършващия удар са ни ахилесова пета.

Общо взето това, което първо търсехме за лагер – добри терени, храна и атмосферни условия, имахме. Нямаме от какво да се оплакваме. Хотелът беше нормален. Като условия, нямаме никакви забележки и като работа нямам забележки, само контузията на Петрис малко ни затрудни. Но всички футболисти имаха желание и старание. Сега остава да се върнем и да влезем по най-добрия начин в първенството“.

Стоилов коментира и условията в България, както и разликата в климата.

“Тема, която от дълги години я коментирам. Исках още миналата година да седнем и да направим промяна в стартирането на първенството, в една дискусия да видим положителните и отрицателните страни, никой нямаше огромно желание. Сега изведнъж се сещаме, когато ще играем в гадна обстановка след хубаво време на добри лагери. Може би трябваше първия кръг да ни позволят да играем на нашия стадион, заради отоплението. Качеството и нивото на футбола падат много – нито за игра, нито за фенове, нито за журналистите – като ескимоси ще бъдем. За мен първенството започва след 10 април”, заяви специалистът.

Мъри говори и за отказаните оферти за Краев и Кордоба.

“Това е показател, колко се променя Левски за 1 година. Стойността на нашия отбор беше на 0, а сега виждате колко са. Това показва, че в този клуб се случиха положителни неща като развитие. Всички заедно успяхме Левски да си осигури работна заплата и отгоре точно с 2 трансфера. Взе се решение да не се продават играчите, с надеждата с тях да се гради бъдещето на отбора. Ако тръгнем да продаваме най-добрите си играчи, няма да можем да надграждаме. Мисля, че част от тези играчи цената им ще стане по-добра. Играчи от 0 лева от Втора лига стигнаха до общо 6 милиона продажна цена”, завърши Стоилов пред Спортал.