„Добруджа“ започна годината с равенство срещу „Беласица“ (ВИДЕО)

В мач от първия пролетен кръг на Втора лига „Добруджа“ и „Беласица“ (Петрич) завършиха наравно – 1:1, на стадион „Дружба“ в Добрич. Домакините могат да съжаляват, че не взеха победата, след като направиха куп пропуски, а в края позволиха на съперника да изравни с единствения си точен удар в срещата.

Мачът започна със силна игра на „Добруджа“ и ранен гол – в 13 мин. Божидар Чуканов бе изведен отлично от Ивайло Лазаров и останал сам срещу вратаря технично мушна топката покрай него за 1:0. Шест минути по-късно Ивайло Лазаров проби по левия фланг и центрира остро по земя, но от границата на вратарското поле Денислав Ангелов стреля в страничната греда. Домакините пропуснаха още една отлична възможност в 70 мин., когато Янчо Андреев бе оставен непокрит в наказателното поле и от десетина метра отправи силен удар, но вратарят Кирил Георгиев спаси.

Така се стигна до 73 мин., в която Мариян Вангелов се възползва от неразчетено излизане на вратаря Християн Христов, като стигна първи до топката, а след това я насочи в опразнената врата за 1:1. До края не се случи нищо опасно пред двете врати и този резултат се запази.

С тази точка „Добруджа“ вече има 17, но остава в зоната на изпадащите.