Спешен разговор в Левски и нов проблем за Мъри Стоилов

снимка: Startphoto.bg

Мажоритарният акционер на Левски Наско Сираков, изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков и треньорът Станимир Стоилов са провели спешен разговор след загубата с 0:1 от Черно море в събота.

Беседата е била свързана с поредното поражение на „сините“ и начините за излизане от кризата. Както е известно, воденият от Стоилов тим няма победа в първенството вече девет поредни мача. Освен това отборът изпадна от първата шестица в класирането и се отдалечи сериозно от водещите отбори в класирането, а голямата цел – класиране за евротурнирите, за момента изглежда трудно постижима.БЛИЦ

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

На 19 февруари Левски гостува на Пирин в мач от 20 кръг на efbet Лигата, а Станимир Стоилов ще трябва да се справи с нов проблем при подреждането на състава. Титулярният ляв бек Цунами няма да може да играе срещу „орлетата“. Бразилецът получи петия си жълт картон от началото на сезона и ще трябва да изтърпи наказание от една среща.

Това ще наложи ново преструктуриране на отбраната на „сините“. Има вероятност Мъри да избере схема с трима централни защитници, но съществува и вероятността Цунами да бъде заменен от Патрик-Габриел Галчев, а Роналдо във втори пореден мач да покрива целия ляв фланг.

Левски ще има още един наказан футболист за мача в Благоевград. Това е Андриан Краев, който ще изтърпи втората среща от своята санкция за лишаване от състезателни права.