Тъжна гледка на погребението на Петър Жеков СНИМКИ

Снимки: Георги КОЛЕВ / БЛИЦ

 

Неочаквано малко хора дойдоха да се простят с великия български футболист Петър Жеков на поклонението на Националния стадион “Васил Левски” днес. Големият голмайстор почина в съня си миналата събота на 78 години.

За да се сбогуват с легендата на ЦСКА,  сутринта пристигнаха настоящи и бивши футболисти на “червените”, сред които легендарните Димитър Пенев и Аспарух Никодимов,  хора от ръководството на клуба, както и близки на Жеков.

Феновете бяха представени от тартора на агитката Иван Велчев – Кюстендилеца. От страна на футболния отбор присъстваха старшията Саша Илич, треньорът на вратарите Стоян Колев, администраторът Стойко Сакалиев и футболистите.  Тук беше и директорът на музея на ЦСКА Христо Христов.

Вицепрезидентът на БФС и легенда на ЦСКА Емил Костадинов също почете Жеков. Легендата на Левски Кирил Ивков пък бе единственият представител на “сините”.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

“Бях стопер. 88 минути го пазя, а една, ако не успея – вкарва ми гол. Изключителен човек. Не знам откъде се случи това. Голям човек. Това е Петьо. Той винаги ми се е обаждал. От Левски няма един човек. Само аз съм от Левски, а той е изключителен човек”, заяви Ивков.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов също отдаде почит на Петър Жеков и говори пред медиите.

“Не виждам такива личности, отдадени на футбола. Петър Жеков трябва да служи за пример на новото поколение. Той никога няма да бъде забравен и ще остане в сърцата на червените фенове. В ЦСКА има доста позитивни новини. Най-важно беше учредяването на съвместно дружество с държавата. Надяваме се в най-кратки срокове да получим разрешение за строеж. Не можем да се ангажираме със срокове. Не всичко зависи от нас. Съсобственик означава, че 50 процента са в държавата и 50 процента на ЦСКА. На първо място се надяваме да задържим мястото си и да триумфираме с титлата. ЦСКА през годините много пъти бе близо до титлата. Надявам се всички да е феърплей и по-добрият да стане шампион”, заяви Филипов.

Бившият шеф в “червения” клуб Пламен Марков определи Жеков като вдъхновение.

“Той е едно от най-емблематичните имена в българския футбол. Той е личност, от която сме се вдъхновявали. Той ще остане в нашите спомени като един от най-великите”, заяви Пламен Марков.

„Изпращаме най-великия стрелец в историята на българския футбол. Нека му е вечна слава“, коментира старши треньорът на “червените” Саша Илич.

На поклонението присъстваха и легендарни спортисти на ЦСКА, сред които е баскетболната икона Петко Маринов.

В 14:00 часа в църквата “Света София” предстои опелото на Петър Жеков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК










снимки: Георги КОЛЕВ / БЛИЦ