Нова сензация за смяната на собствеността в ЦСКА, вижте документите

Продажбата на ЦСКА по документи се е осъществила срещу сума под 1 милион лева, а по 50% от клуба принадлежат на “Спорт Инвестмънт” и “Литекс” АД. Това става ясно от справка в Търговския регистър.

Сензационно: ЦСКА обяви нов собственик и нов директор!

Дружеството “ПФК ЦСКА – 1948” АД, което е собственик на “червените” от “Българска армия”, продава футболния клуб за 800 000 лева. Решението за сделката е взето на заседание на Съвета на директорите. На него присъстват Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Искра Григорова.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Новият съсобственик на “червените” – “Спорт Инвестмънт”, има срок до 31 декември 2023 година да плати въпросната сума за 252 354 броя акции, представляващи 100% от капитала на ЦСКА.

“Спорт Инвестмънт” е собственост на “Фонд спорт” и “Литекс” АД. Двете компании държат по 50% от дружеството, което е с капитал 50 000 лева.

Първата е притежание на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука” с председател Данаил Илиев. Именно този фонд и “Литекс” АД ще са официалните нови собственици на клуба.

Преди два дни на “Армията” дадоха пресконференция по повод влизането на фонда в ЦСКА. Представен беше и втори изпълнителен директор – Стоян Орманджиев.

“Бях поканен от фондацията „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“. Аз ще отговарям за фонд Спорт, който е свързан изцяло с ЦСКА. Нашият първи проект е свързан с ЦСКА. Вниманието ни ще бъде насочено и към други спортове, но приоритет е ЦСКА, който е ракета-носител“, обясни Орманджиев, а до него на брифинга беше и другият изпълнителен директор на клуба Филип Филипов.

Ето го новия шеф в ЦСКА – потомствен армеец с един мач за тима!

Съветът на директорите на “Спорт Инвестмънт” е съставен от четирима човека – Николай Куманов, Никола Зиновиев, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев.

Последните двама са номинирани за новия Съвет на директорите на ЦСКА, който ще бъде в състав Искра Григорова (председател), Васил Каназирев (зам. председател), Филип Филипов и Стоян Орманджиев. От стария отпада Фильо Филев.

Еfbet Лига – сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България – сезон 2022/2023