Моралес: Завърши една битка, но не и войната

Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес говори след поражението с 1:2 от Спартак Варна в мач от 21-ия кръг на efbet Лига.DSPORT,BG

Дебютни попадения донесоха жизненоважен успех на Спартак Вн 

„Имахме лош старт на мача. Бяхме подготвени за това, че Спартак ще влезе много силно в двубоя, защото се нуждае от точки. Спартак се хвърля в  първите 20 минути от своите срещи, в които допуснахме гол. След 25-ата минута обаче нашият отбор контролираше ситуацията. След първото полувреме променихме нещата, но в началото на второто допуснахме ново попадение. Бекът ни спря да играе, след топката му се удари в ръката при допуснатия гол. Създадохме доста положения, но реализирахме само едно. Трябва да има повече старание и работа занапред“, започна Моралес.

„Не, че не съм доволен от показаното на терена. Аз съм бивш футболист и знам, че винаги има напрежение. Аз съм доволен от момчетата, защото се раздадоха докрай. Ние можехме да обърнем нещата и това се вижда и това се чува в съблекалнята. Търсихме постоянно гола, но не успяхме да реализираме. Поведението на футболистите ме амбицира да работя още повече“, каза наставникът на Ботев Враца.

„Имахме проблем със създаването на числен превес при изнасянето на топката. Предишните мачове Спартак играеше с трима нападатели, а сега с двама, което укрепи центъра на халфовата линия и имаха числово преимущество, а лошата комуникация в защита ни изигра лоша шега“, заяви Даниел Моралес.

„Свърши една битка, но не и  войната. Днес, ако реално гледаме статистика, то тя ще бъде в наша полза. Мен ме интересува играта, защото когато имаш добри игри срещу силни отбори ще идват и победите“, завърши старши треньорът на Ботев Враца.

Херо: Много е тежко, когато трябва на всяка цена да спечелиш (ВИДЕО)

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS