Стоилов: Целта на Левски е да не изпадне (ВИДЕО)

Старшият треньор на Левски Станир Стоилов е доволен от представянето на своите футболисти, но не и скрито разочарование от нулевото равенство срещу Лудогорец в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. DSPORT.BG

„В интерес на истинската стана хубава футболна битка. Общо взето, равенството е справедлив резултат. За нашия отбор беше важно да се справим с последните два неудачни мача. Когато имаме добри терени, ние можем да създадем конкуренция на най-добрите отбори в България. Доволен съм от желанието и амбицията на футболистите. Големията ни проблем бяха завършващите подавания и завършващите удари. Имахме агресия и стабилност в защита. Положенията на Лудогорец дойдоха след нашите грешки в подаванията, което е нашата стара слабост“, каза Стоилов минути след края на мача на „Георги Аспарухов“.

„Това е футболът. Без Левски и феновете му няма шоу. Добър терен за игра и футболна битка. Това вдига държавата на футбола и го правим по-гледаем и по-скъпо“, открои доброто състояние на терена Мери.

„Имаме добри флангови играчи. Петрис още е в лошо кондиционно състояние, но рискувахме с него. Когато двамата ни крайни защитници са здрави, няма нужда да играем с 5-има в защита. Проблемът не е в завършващото подаване и в завършващия удар. Срещу нас беше един сериозен отбор. Винаги е приятно да се гледа мачът, когато играят Левски и Лудогорец“, коментира този мач.

Той каза, че футболистите не са ограничени от проблемите във високите етажи на властта в клуба: „На футболистите задачата им е на терена, да се борят за Левски. Този отбор има по-висока праг, който може да се развие. Трябва да подобрим качеството на играта. На футболистите всичко им е наред и затова във всеки мач трябва да играем всичко по-добре и по-добре“.

По повод продължаващата серия от мачове без победа, която вече е 11 двубоя, Мъри признава: „Нормално е да има напрежение. В предните мачове беше по-лесно да победим, но терените не бяха толкова добри, а на лошите терени не проявихме нужен характер. Срещу нас обаче имахме сериозен противник и е трудно да победиш“.

Той е лаконичен относно това, каква е целта на Левски до края на сезона, заявявайки, че тя е „Да не изпадне“.

„Дълги години не искам да се връщам в Левски, защото се оправдава начинът ви на управление. Левски трябва да се управлява по левскарски. Ако ние не ги решим, ще си поемем отговорността. За играта негативите носим като треньор и футболистите“, каза той.

„Аз винаги вярвам, че ще се върнем на победния път. След като Левски е толкова обичан, следван и подкрепян от своите привърженици, е нормално да се вдигнем“, изрази надеждата си наставникът на „сините“.

„Истината ще покаже фактите, реални цифри, какво се е случило“, допълни Станимир Стоилов.

Моци: Очаквам Неделев да не помогне отново да станем шампиони (ВИДЕО)Левски не успява да спре лошата серия, но не пада от Лудогорец и намигна на ЦСКА

Анте Шимунджа: Не съм доволен от резултата, но и Левски струваше точка

 Новините на Dsport и във  FacebookViberYouTube  и  TikTok!

 Мобилният App на Dsport вече е тук – изтеглете за  Android  и  iOS