Кметът на Бистрица Самуил Попов взе отношение по продължаващата вече няколко дни полемика относно предстоящото дерби между ЦСКА 1948 и ЦСКА. Той е изпратил официално писмо до президента на БФС Борислав Михайлов, до директора на СДВР и до Дирекция сигурност на Столичната община, в което моли футболната централа да премести мача на националния стадион „Васил Левски“.БЛИЦ

Кметът счита, че провеждането на срещата на стадиона „Витоша“ в управляването от него село е изключително рисковано за обществения ред и сигурността. Причината за това е, че секторът за гостуващата агитка е с капацитет само за 300 души, а това не е достатъчно да събере всички желаещи фенове на гостите да присъстват на срещата.

3×500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Както е известно, феновете на ЦСКА призоваха двубоят да се проведе на стадион „Васил Левски“ и обявиха, че поне 3000 привърженици на „армейците“ ще пристигнат в Бистрица за дербито. ЦСКА 1948 е твърд в позицията си да домакинства на собствения си стадион. Вчера БФС с официално съобщение, с което посочи при какви обстоятелства може да се промени мястото за провеждане на двубоя. Освен това принципът на реципрочност предполага дербито да се проведе на стадион „Витоша“.

ТЕКСТЪТ НА ПИСМОТО НА КМЕТА САМУИЛ ПОПОВ
ОТНОСНО: Предприемане на незабавни мерки за опазване на обществения ред и сигурност на територията на село Бистрица, във връзка с провеждане на футболната среща на 12.03.2023 между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА София.

Уважаеми господин президент,

Цитираната по-горе футболна среща ще се проведе на стадиона в село Бистрица, който е с недостатъчен капацитет да приеме повече от 300 фенове на гостуващия отбор. Считам това за изключително рисковано за обществения ред и сигурност, в случай че многобройните желаещи да присъстват на мача фенове бъдат допуснати на стадиона.

Моля, като отговорни длъжности лица да определите дали мача е рисков и да вземете решение съгласно чл. 30 от Правилника на БФС за 2022-2023 г. , за провеждане на срещата на Националния стадион „Васил Левски“.

Еfbet Лига – сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България – сезон 2022/2023

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК