Бруно Балтазар: Пропуснахме нашите шансове и допуснахме елементарна грешка

Старши треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар логично бе разочарован след поражението с 1:2 от Септември София в първия мач от 23-ия кръг на efbet Лига.DSPORT.BG

„Септември започна мача по-добре. Те работят добре по фланговете и трябваше да сме добри там. Работихме в тази посока, но не можахме да им противодействаме. Допуснахме гол от ъглов удар и трябваше да реагираме. Успяхме да установим контрол върху топката и стигнахме до попадение. През второто полувреме контролирахме събитията на терена, но допуснахме елементарна грешка и допуснахме гол. Сега трябва да се концентрираме върху следващия мач, който е много важен за нас. Пропуснахме нашите шансове и е разочароващо, че не можахме да изравним“, каза Балтазар минути след края на мача на Националния стадион „Васил Левски“.

Той коментира продажбата на Неделев и като цяло раздялата с футболисти в атака: „Тодор Неделев разполага с уникални качества, но той вече не е тук и трябва да продължим да се развиваме без него. Бароан се опита да помогне и даде каквото можа. Красиан Колев също даде всичко от себе си, като вкара срещу Черно море“.

„Да, за него скокът от Септмеври в Ботев е сериозен и ще се нуждае от адаптация, за да влезе в тази позиция, но съм сигурен, че за него предстои най-доброто“, каза Балтазар относно привличането на Красиан Колев.

Португалецът призна, че тимът му не разполага с кой знае колко дълга скамейка: „Да, нямаме много опции. Пак ще кажа, моята работа е да намеря разрешаване на проблемите и няма да се оправдавам с хората, които са си тръгнали. Видяхте, че срещу Черно море се справихме добре. Днес не успяхме, но имаме още много мачове и ние ще се борим. Не трябва да допускаме толкова елементарни грешки, както днес“.

„Както срещу всеки един съперник, ще трябва да анализираме опонента, да се подготвим. Това е специален мач за града и за феновете, но абстрахирайки се от това, това е поредният мач, в който трябва да излезем и да се опитаме да спечелим“, каза наставникът относно мача с Локомотив Пловдив.

„Още от първия момент, в който дойдох, казах, че моят стил на игра е отборът ми да демонстрира едно и също поведение, да държи топката, да контролира играта. Това е нашият стил, който ще градим във времето стъпка по стъпка. Това се опитваме да правим с всяка изминала седмица“, завърши треньорът на „канарчетата“.

Септември приземи Ботев преди дербито на Пловдив

Светослав Петров: Гледайки класирането в този момент, всичко си зависи от нас (ВИДЕО)

Симеон Александров: Пораснал съм в Септември, но трябва да се докажа на ЦСКА (ВИДЕО)

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS