Светльо Петров: Допуснахме леки и наивни голове, грешките не дойдоха от най-малките

Старши треньорът на Септември София Светослав Петров бе много разочарован след поражението с 0:3 в гостуването на Черно море в първия мач от 24-ия кръг на българския шампионат.DSPORT.BG

„Прекалено леки и наивни голове допуснахме, и първият, и вторият. Много лесно позволихме да ни вкарат голове. Не го приемам, разочарован съм много. Не играхме лошо, но завършихме 0:3. Имахме ситуации и двете полувремена, но последният пас и последният удар ни попречи. Остава горчив привкус след този мач“, каза наставникът на Септември минути след края на мача във Варна.

Той коментира допуснатите попадения: „На контраатака, вторият гол особено имаме ситуация. Центрирането е лошо, следва преход, флангова атака, при която не се подредихме добре. При третият гол също бяхме говорили, че Черно море обичат оттам да атакуват. Но ако няма грешки, няма да има голове“.

Относно различните схеми на игра, които използва, Петров каза: „Помага, защото имаме футболисти с определени качества, които в едната система се чувстват по-добре, отколкото в другата. Всичко зависи от играчите на терена. Ако всички правят това, което искаме, нещата се получават. Ако 1-2 се спестят и не тичат достатъчно, не се получава така, както на нас ни се иска“.

„Със сигурност аз не бих направил драма. Ще си извадим изводите. В крайна сметка все се дават 3 точки. Лош е начинът, по който загубихме, защото допуснахме елементарни грешки. Те не бяха на най-малките на терена, а на по-опитни хора“, констатира той.

„Това са административни проблеми. Надявам се, защото това са футболисти с качевства и биха допринесли за повишаване на нивото на нашия отбор“, заяви наставникът по повод проблемите с картотеки, които имат няколко от футболистите на Септември.

Черно море преодоля болката от Разград с доминация и разгром над Септември

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS