Невероятно! ЦСКА е №2 в Европа, само Барса е по-напред

снимка: Startphoto.bg

ЦСКА води в класирането на efbet Лигата и опитва да спечели първата си шампионска титла от 15 години и го прави в стила на испанския гранд Барселона.БЛИЦ

В 23-те си мача до момента „армейците“ са спечелили седем победи от началото на настоящия шампионат с 1:0. Това нарежда тима на Саша Илич на второ място в Европа в класацията на лидерите с най-много успехи с резултат 1:0. Лидер е Барса с девет такива победи в 25 мача.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

С по 7 триумфа с 1:0 на Стария континент има още два тима, които в момента са лидери в класирането на своите първенства. Това са Панатинайкос и Олимпия (Любляна). Гръцкият тим обаче има 26 изиграни мача, докато словенците са с 27. Това дава предимство на ЦСКА.

Любопитното е, че „армейците“ вървят по стъпките от последната си шампионска титла. Когато през сезон 2007/08 триумфираха с родното първенство, „червените“ имаха осем победи с 1:0. От началото на 21 век нито един шампион на България, който да е постигал повече успехи с въпросния резултат. Левски през сезон 2008/09 и Литекс от сезон 2010/11 са с по седем.

ЦСКА – СПАРТАК (ВАРНА)

Днес от 17:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Кристиян Колев

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Юга, Матай, Петров, Кареасо, Вион, Линдсет, Де Нойер, Хайнц, Гарсес, Назон
Контузен: Турицов
Наказан: Жеферсон, Морено

Спартак (Варна): Фигейредо, Карамоко, Димов, Сиера, Климентов, Руменов, Йорданов, Белоусов, Микелс, Марио, Евандро
Контузени: няма
Наказан: Ивей

Баланс: 88 мача, 70 победи за ЦСКА, 13 равенства, 5 победи за Спартак (Варна), г.р. 223:62