Спас Делев беше ключов за неубедителния Лудогорец в Пазарджик

Лудогорец спечели с 3:1 гостуването си на Хебър от 24-тия кръг на efbet Лига. Разградчани играха добре, създадоха много положения, но не бяха никак убедителни. До самия край водеха само с един гол и дадоха шанс на Хебър да търси с всички сили изравняването. Дълбоко в добавеното време Игор Тиаго вкара трети гол и сложи точка на спора. Преди това разградчани потрепериха.DSPORT.BG

500 x 50 лв. free bet за efbet Лига

Спас Делев имаше ключова роля за трите точки. Той вкара за 1:0, но Хебър изравни чрез Арсенио Валпорт. В 70-ата минута нов гол на крилото от село Ключ внесе малко спокойствие в редиците на Ивайло Петев.

Любопитното е, че за втори пореден мач Делев вкарва две попадения на Хебър. В предишния сблъсък между двата отбора „орлите“ бяха доста по-категорични и спечелиха с 6:0.

След успеха Лудогорец остава на второто място в класирането с актив от 56 точки. ЦСКА е лидер с 57 преди домакинството си на Спартак Варна. Пазарджиклии са предпоследни с 16 точки и продължават да са пряко замесени в борбата за оцеляване в елита.

От самото начало на срещата гостите установиха натиск и атакуваха настървено. Още в 1-вата минута Игор Тиаго нахлу в наказателното поле на пазарджиклии, но опитът му за подаване беше блокиран.

В 6-ата минута Кирил Десподов проби отляво, навлезе навътре и стреля от границата на наказателното поле. Топката премина над напречната греда.

Секунди по-късно Дени Групер отне една топка в центъра на терена и „орлите“ организираха бърза атака. Десподов беше изведен. Той комбинира с Игор Тиаго с успореден на голлинията пас. Нападателят постави крака си и вкара. Имаше обаче засада. ВАР разгледа тънката ситуация и потвърди решението на Станислав Тодоров да не зачете попадението.

В 11-ата минута удар на Тиаго беше блокиран. Десподов се опита да направи добавка, но беше блокиран. Определено разградчани имаха достатъчно шансове за гол, от които не се възползваха.

Четвърт час след началото топката беше свалена към Спас Делев. От трудна позиция той опита изстрел от въздуха, който беше безкрайно точен.

В 21-вата минута Хебър оцеля като по чудо. Десподов беше изведен от Педро Нареси. Българският национал прехвърли Звонимир Микулич, а топката беше изчистена от голлинията. Последва и удар на Якуб Пьотровски, който беше блокиран от защитник.

Секунди по-късно разградчани най-сетне излязоха напред в резултата след стойностна атака. Игор Тиаго пусна към Десподов в наказателното поле. Той продължи към Пьотровски. Полякът с петичка отклони към Спас Делев, който разстреля Микулич.

В 29-ата минута Хебър получи един от малкото си шансове. След добра комбинация Венсан Марсел пробва късмета си от много сериозна дистанция, но покрай целта.

Три минути по-късно Лудогорец пропусна поредния си добър шанс. Игор Тиаго беше с гръб към вратата, успя да се обърне и отправи удар по земя, който беше насочен в обсега на Микулич.

Десетина минути преди почивката късметът покри домакините. Защитата на Хебър не се справи добре с центриране отдясно. Десподов овладя и стреля, но в дясната греда. Тодор Неделев стигна до отбитата топка и проба да завърши. Бившият капитан на Ботев Пловдив обаче беше блокиран.

В 42-рата минута Неделев си освободи пространство за изстрел и отправи такъв с левия крак, но покрай целта.

В последната редовна минута от първата част Хебър възстанови равенството, вкарвайки първия гол на стадион „Георги Бенковски“ в елита. Лорен Марузин изведе зад защитата на Лудогорец с пас в коридор Арсенио Валпорт. Оливие Вердон беше надбяган, а Валпорт преодоля Сержио Падт в близкия ъгъл.

В началото на второто полувреме Лудогорец не успя да установи същия натиск, както например го направи в първите минути от мача. В 49-ата минута Игор Тиаго получи шанс да обстрелва вратата на Микулич. Мерникът му изневери.

Час игра след началото Лудогорец получи правото да изпълнява пряк свободен удар. Топката беше заложена на удобно място за директен обстрел. Тодор Неделев я завърти над стената, но покрай страничната греда.

Три минути по-късно Десподов изпълни ъглов удар. Игор Тиаго засече с глава. И той беше неточен.

В 70-ата минута „орлите“ отново излязоха напред в резултата, като Спас Делев вкара втория си гол от началото на срещата. Крилото, което не се слави с играта си с глава, се извиси високо над защитник на Хебър и прати топката в долния десен ъгъл на Муколич.

Пет минути преди изтичането на редовното време Хебър се възползва от грешка на Лудогорец в центъра на терена и организира контраатака. Последва центриране отдясно. Падт излезе напред и изчисти с крак. Действията му не бяха никак убедителни, но за късмет на шампионите, топката не отиде във владение на футболист на домакините, който да вкара да празна врата.

В добавеното време на мача Хебър хвърли всичко в предни позиции. Това даде шанс на Лудогорец да контраатакува. Във 2-рата минута от продължението при бързо нападение Нонато беше изведен зад защитата на Хебър. Плеймейкърът преодоля Микулич, но попадението не беше зачетено заради засада.

Две минути по-късно Лудогорец стигна до трети гол, с който окончателно подпечата успеха си. Микулич получи разрешение от Владимир Манчев да се включи в нападение. Неговата врата остана празна. „Орлите“ успяха да се справят с центриране в наказателното си поле. Топката стигна до Игор Тиаго, който пробяга почти целия терен и вкара на празна врата, за да оформи крайния резултат.

В следващия мач от efbet Лига, след паузата за национални отбори, Лудогорец посреща Ботев Враца, докато Хебър се изправя срещу Черно море.

Хебър – Лудогорец 1:3

0:1 Спас Делев 22′, 1:1 Арсенио Валпорт 43′, 1:2 Спас Делев 70′, 1:3 Игор Тиаго 90’+4′

Състави: 

Хебър: 22. Звонимир Микулич, 99. Архан Исуф (Стилиян Тисовски 80′), 28. Осира Корнел, 27. Роберт Мазан, 44. Николай Николаев (Муса Сила 57′), 8. Алехандро Серано (Георги Търтов 80′), 33. Стефан Цонков, 55. Георги Вълчев, 97. Венсан Марсел (Анте Живкович 84′), 17. Арсенио Валпорт, 11. Лорен Марузин (Марк-Емилио Папазов 57′)

Резерви: 1. Петър Дебърлиев, 19. Муса Сила, 7. Стоян Стоичков, 84. Стилиян Тисовски, 10. Марк-Емилио Папазов, 98. Георги Търтов, 39. Анте Живкович, 26. Филип Парутев, 30. Атанас Килов

Треньор: Владимир Манчев

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 2. Пипа, 14. Дени Групер, 6. Якуб Пьотровски, 9. Игор Тиаго, 11. Кирил Десподов (Игор Пластун 90′), 22. Франко Русо, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси (Рай Насименто 72′), 88. Тодор Неделев (Ноанто 72′), 90. Спас Делев (Клод Гонсалвеш 83′)

Резерви: 12. Симон Слуга, 5. Георги Терзиев, 7. Рай Насименто, 8. Клод Гонсалвеш, 14. Дени Групер, 20. Нанато, 23. Мануел Шоу, 32. Игор Пластун, 77. Кайо Видал, 3. Антон Недялков

Треньор: Ивайло Петев

Съдия: Станислав Тодоров

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS