Устремен Ботев Вр не успя да намери път към вратата на блестящ Янко Георгиев

Ботев Враца и Пирин Благоевград завършиха при нулево равенство на стадион „Христо Ботев“ в мач от 24-ия кръг в efbet Лига. Домакините бяха по-активният от двата отбора през целия двубой, но блестящите намеси на стража на „орлетата“ Янко Георгиев съхраниха точката за тима в битката му оцеляване.DSPORT.BG

След това равенство Ботев Враца се намира на 11-о място в efbet Лига 23 точки, докато Пирин остава на 14-а позиция с 20 пункта в актива си.

Срещата започна с натиск от страна Ботев Враца, още във втората минута на редовното време Браян Переа излезе на стрелкова позиция и шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Андрей Йорданов навлезе в наказателното поле на Ботев Враца в 6-ата минута и центрира опасно в наказателното поле, но Преслав Йорданов се размина с топката.

Клери Сербер изведе зад гърба на отбраната на Пирин Даниел Генов, който се справи с бранител и шутира от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев отрази в 16-ата минута.

След рикошет от изпълнен корнер в полза на Пирин в 23-ата минута, Славчо Шоколаров шутира от воле, но топката премина над напречната греда на вратата, пазена от Красимир Костов.

Ботев Враца стигна до най-чистото си положение в 30-ата минута, когато след центриране от десния фланг от страна на Браян Мендоса, който намери на втора греда Браян Переа. Нападателят на врачани отправи удар с глава, който обаче бе отразен от Георгиев.

След контраатака на Ботев Враца в 38-ата минута Клери Сербер изведе Даниел Генов на чиста позиция в наказателното поле, но офанзивният футболист на домакините не успя да намери очертанията на вратата.

Момчил Цветанов навлезе отляво в наказателното поле и отклони за Чавдар Ивайлов, който шутира, но покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Янко Георгиев в 42-рата минута.

Само минута по-късно Сербер центрира в наказателното поле на Пирин, а там Янко Георгиев не се намеси по най-добрия начин и изпусна топката. Браян Переа се възползва от ситуацията и стреля, но ударът му бе блокиран.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Ботев Враца. В 49-ата минута Даниел Генов шутира опасно от границата на наказателното поле. Стражът на гостите обаче бе подготвен и успя да отрази.

Браян Переа излезе очи в очи срещу Янко Георгиев, но се засуети и шутира в тялото на стража и по този начин изпусна голяма възможност да открие резултата в 54-ата минута.

Само минута по-късно след рикошет топката се озова в краката на Момчил Цветанов, който шутира в десния ъгъл на вратата, но не успя да намери очертанията на вратата.

Клери Сербер подаде за Браян Переа, който навлезе в наказателното поле и отклони за Генов, който шутира, но ударът му бе блокиран в 64-ата минута. Последва добавка от страна на Сербер, който обаче рикошира в левия страничен стълб на вратата.

Най-опасното положение за Пирин дойде в 85-ата минута, когато Борис Тютюков комбинира с Мартин Бачев, който шутира, но Красимир Костов се намеси при първия удар в очертанията на своята врата.

Ботев Враца – Пирин 0:0

Христо Янев: Враца е негостоприемно място

Моралес: Изпуснахме две точки, но една влезе в касата

Състави:

Ботев Враца: 76. Красимир Костов (К) – 4. Луис Соарес, 20. Меси Биатумусока, 8. Диего Фераресо – 11. Момчил Цветанов, 6. Антонио Георгиев, 17. Чавдар Ивайлов (85′ 18. Диого Барбоса), 23. Браян Мендоса – 9. Даниел Генов (68′ 14.  Марко Мажуга), 19. Браян Переа, 28. Клери Сербер (68′ 15.  Мирослав Маринов)

Резерви: 34 Федерико Рубио, 3. Мартин Кавдански, 10. Лукас Брамбила, 21.  Жан Пиер Да Силва, 24. Стефан Гаврилов, 37. Том Рапнуи

Треньор: Даниел Моралес

Пирин: 21. Янко Георгиев – 19. Вячеслав Велев, 38. Александър Дюлгеров (К), 72. Раян Сенхаджи, 11. Андрей Йорданов – 73. Венцислав Бенгюзов, 10. Славчо Шоколаров (62′ 23. Димитър Тонев) – 14. Даниил Кондраков (90+3′ 8. Дмитро Семенив), 26. Иван Тасев (46′ 18. Мартин Смоленски), 17. Илкер Будинов (83′ 29. Мартин Бачев) – 9. Преслав Йорданов (62′  24. Борис Тютюков)

Резерви: 12. Максим Ковальов, 25. Илиан Костов, 15. Любомир Тодоров, 7. Марсел Бибишков

Треньор: Христо Янев

Жълти картони: Чавдар Ивайлов, Меси Биатумусока, Браян Переа (Б); Александър Дюлгеров, Вячеслав Велев, Андрей Йорданов (П)

Съдия: Волен Чинков

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS