Димитър Ангелов обяви официално своето оттегляне от заеманите от него постове

Димитър Ангелов обяви официално своето оттегляне от заеманите от него постове, свързани по един или друг начин с футболен клуб ЦСКА,sport.bnt.bg

Като причина за подобно нещо той открои словесните атаки към него, както и своето нежелание да бъде разделителна фигура сред привържениците на “червените”. Ангелов призова за всеобщ протест срещу управлението на клуба и освобождаването на ЦСКА от настоящото ръководство, в лицето на “Титан АС”.

“Тук сме, защото обичаме ЦСКА и искаме да помогнем на нашия клуб. Искам да уточня, че аз съм тук като фен. Оттеглям се от заеманите от мен постове в ЦСКА, но си запазвам правото да членувам в организации, изградени от уважение към клуба. Оттеглям се, защото не желая моето име да бъде спорно и да бъде използвано за разединение на публиката“, каза Ангелов пред медиите по време на среща в Националния пресклуб на БТА.

“Ние, привържениците на ЦСКА, искаме най-доброто за това, което обичаме. За да докажем, че сме достойни, ние трябва да направим всичко, което позволяват нашите сили. Аз обичам ЦСКА и няма как да не се боря срещу Гърнето (б.а.- така беше наречен президентът на ЦСКА – Димитър Борисов). Имаме гражданското право да отстояваме позициите си и няма такъв човек на света, който да ни спре. Ще изметем тази сган. Да, те са силни, силни са в разединението, но ние всички казваме днес, че няма да търпим повече. Ако бъдем едно цяло, никой не може да ни пребори”, добави той.

На пресконференцията на феновете и инициативния комитет за спасение на ЦСКА,  Димитър Ангелов- Дучето увери феновете и медиите, че битката с “Титан” ще бъде спечелена, за доброто на армейския клуб.

Няма кой да ни спре, ние ще се борим до победата. Ще изметен “Титан” от лицето на България. Силни са, защото държавата им дава милиони. Аз по-миризлив няма да стана и ще се боря до последната минута заради това, за което съм дошъл на “Армията”. Пял съм песни, не съм забравил защо съм отишъл на стадиона. Онзи, който е забравил защо е там, няма място. Няма да търпим “Титан”, докато не изметем тази сган. Никой не им вярва. Те не направиха нищо друго освен да съсипят клуба и ценностите му. Всичко, което сме изгубили, е било на масите на преговорите. Ако сме едно цяло, няма сила, която да ни пребори”, въодушевен  бе Дучето.