Резерва стана герой, Локо Сф е на полуфинал за Купата след драма, три греди и бавен ВАР

За пръв път от 2014 година Локомотив София отново е на полуфинал за Sesame Купата на България! Столичните „железничари“ победиха с 2:1 Славия в „Надежда“ в изключително драматичен мач, решен с гол в последната секунда, дело на резервата Мартин Райнов.DSPORT.BG

Преди това двата тима си размениха по едно попадение. Димо Бакалов и Ахмед Ахмедов бяха голмайсторите.

Въпреки очакванията за затворен мач заради подгизналия терен и големия залог, положенията бяха доста на брой. На два пъти „белите“ уцелиха греди, веднъж гредата спря и домакините от Локомотив София.

През първото полувреме гол на Алан Диас беше отменен заради много тънка засада на Дейвид Малембана. Ситуацията беше гледана от системата ВАР в продължение на 10 минути, преди да се вземе окончателното решение и играта да се поднови.

Генчев: На три мача сме от спечелването на Купата (ВИДЕО)

Мартин Райнов след победния гол: Няма да има празненства (ВИДЕО)

Загорчич: Проблемът ми е ясен, надявам се срещу ЦСКА да ни тръгне

Загорчич отговори на фен със среден пръст

Още в 50-ата секунда „белите“ бяха много близо до гола, но домакините извадиха късмет. Ертан Томбак беше изведен по десния фланг. Той комбинира с влезлия на скорост в наказателното поле Емил Стоев. Последва удар от движение. Топката се отклони от крака на Дейвид Малембана и се отби от левия страничен стълб.

Отговорът на „червено-черните“ дойде в 6-ата минута. Станислав Костов проби в наказателното поле. От аута той пробва да комбинира със свой съотборник чрез остро подаване успоредно на голлинията. Светослав Вуцов реагира и с крак изби.

Четвърт час след началото домакините се възползваха от неразбирателство в противниковата отбрана и излязоха напред в резултата. Антонио Вутов беше изведен с дълъг диагонален пас. Светослав Вуцов напусна наказателното си поле много неразчетено и не успя да пресече подаването. Вутов не се полакоми и отклони към Димо Бакалов, който на празна врата с глава нямаше как да пропусне.

В 28-ата минута „железничарите“ организираха бърза атака и като по чудо Славия се размина с втори гол в мрежата си. Ивайло Найденов показа страхотна скорост по левия фланг и догони извеждащо подаване. Крайният бранител комбинира с Димо Бакалов, който стреля с едно докосване. Вуцов се беше позиционирал перфектно и с крак изби.

Четири минути по-късно топката се озова в мрежата на Славия. След центриране от ъглов удар се получи сериозно разбъркване в наказателното поле. Дейвид Мелмбана стигна до топката и успя да намери Алан Диас. От близка дистанция той порази целта. Голът обаче не беше зачетен заради много тънка засада. ВАР съдиите гледаха ситуацията в продължение на 10 минути, преди най-сетне да установят, че левият крак на Малембана е зад защитата на Славия.

В 45-ата минута вратарят на Локо София направи първото си спасяване. Бабукар Гайе реагира добре и с две ръце предотврати гол. Секунди по-късно Иван Минчев намери Виячки, чийто удар обаче не беше точен.

Локомотив София стартира настървено втората част. Още в началните секунди Юлиан Ненов проби отдясно, преодолявайки двама и центрира. Димо Бакалов изскочи пред защитник, но ударът му с глава беше крайни разочароващ.

В следващите минути играта на Славия не се получаваше. Гостите така и не можеха да установят натиск и да потърсят сериозно наваксване на изоставането.

В 66-ата минута дясната греда спаси „белите“. Локо София получи пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Вуцов. Въпреки сериозната дистанция Дейвид Малембана пробва късмета си с мощен удар. Топката тупна във вратарското поле и се отби от гредата.

Малко след това Славия регистрира общо третата греда от началото на срещата. Емил Стоев намери Тони Тасев в наказателното поле. Той успя да отправи удар с левия крак от трудна позиция, но в напречната греда.

В 73-тата минута Славия възстанови равенството. С чудесен дрибъл Чунг До си спечели пространство и пусна пас в коридор през краката на Малембана. Тасев овладя и комбинира с Ахмед Ахмедов. Опитният нападател засече от близко разстояние и нямаше как да пропусне целта.

По всичко изглеждаше, че мачът няма да се реши в редовните 90 минути и ще има допълнителни 30. И двата тима сякаш играеха по-предпазливо и само дебнеха за грешка и шанс. Секунди преди изтичането на добавеното време „железничарите“ се възползваха от своя шанс и стигнаха до победата. При центриране в наказателното поле Селсо Рапосо отклони с глава към Мартин Райнов. Влезлият като резерва прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата.

Времето до последния съдийски сигнал на Георги Кабаков беше крайно недостатъчно за Славия, който трябваше да приеме поражението и отпадането си от турнира.

Локомотив София – Славия 2:1

1:0 Димо Бакалов 15′, 1:1 Ахмед Ахмедов 73′, 2:1 Мартин Райнов 90’+3′

Състави:

Локомотив София: 1. Бабукар Гайе, 44. Божидар Кацаров, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев – К, 33. Алан Диас, 89. Матеус Дуарте, 39. Антонио Вутов, 70. Димо Бакалов (Мартин Райнов 74′), 29. Станислав Костов, 22. Ивайло Найденов, 94. Юлиан Ненов

Резерви: 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 7. Александър Александров, 15. Лука Иванов, 8. Мартин Райнов, 13. Селсо Рапосо, 18. Християн Чипев

Треньор: Станислав Генчев

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 5. Велко Йеленкович, 4. Людовик Соарес, 17. Ерол Дост (Натан Гасама 51′), 19. Чунг До, 73. Иван Минчев (Тони Тасев 46′), 33. Галин Иванов – К (Дарко Тасевски 63′), 11. Кристиан Добрев (Ахмед Ахмедов 63′), 8. Емил Стоев (Владимир Николов 83′)

Резерви: 1. Георги Петков, 9. Ахмед Ахмедов, 37. Венцислав Керчев, 10. Владимир Николов, 22. Дарко Тасевски, 71. Кристиян Стоянов, 55. Натан Гасама, 83. Христо Попадийн, 88. Тони Тасев

Треньор: Златомир Загорчич

Съдия: Георги Кабаков

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS