Илиан Илиев: Трябва да се мисли за футболистите и семействата им

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира победата с 1:0 като гост на Хебър в мач от efbet Лига. Това беше неговият двубой №400 в родния елит. Наставникът на „моряците“ похвали своите футболисти, че са стиснали зъби и са стигнали до успеха въпреки тежките пътувания за последните си мачове. Илиев критикува и програмата на шампионата около великденските празници.DSPORT.BG

„Много труден мач предвид доста обстоятелства – пътуването и предния мач (с ЦСКА за Купата). Имаше умора. Направихме промени. Любо Пенев веднага внася настроение, където отиде. Тази схема, която домакините използваха, е много опасна. Няколко пъти пробваха на контраатака при най-малка наша грешка. Бяхме търпеливи, но не рискувахме в последната третина и мачът си отиваше да не можем да отбележим гол. Доволни сме, че победихме в тая трудна програма. Радвам се. Този мач №400 е победа“, каза Илиев.

ADVERTISING

„Да не влизаме в детайли. Левият фланг работеше и първото, и второто полувреме. Над 20 центрирания от тази страна. Другата страна не работеше. Ники Златев вкара това, което търсихме със смените“, продължи той.

„Последните години ние не даваме приоритети на едното или другото (първенството или Купата). Винаги играем за първата шестица, нищо че сме на полуфинал за Купата. Приоритет е да играем, в случая постигнахме победа. Да похваля играчите, че след тежки пътувания и тежък мач с ЦСКА, стиснаха зъбите и се справиха“.

„Да не казваме големи думи, аз ви казах. Хубаво е да има зрелище, да са седнали на Гергьовден хората, да си гледат мачовете, но преди Великден да се пътува, може да се помисли. Вчера имаше четири мача в Португалия преди католическия Великден, днеска няма. Можеше да са по-гъвкави. Оставиха дербито ЦСКА – Левски в понеделник. При православните християни тези празници са святи и трябваше да се измисли нещо, дори да играем тази сряда след три дни. Десет дни пак нямаме мач, за да чакаме Великден и да почнем да се готвим. Трябва да се мисли за тези хора, които играят, и за семействата ни“, коментира още треньорът на Черно море.

Късен гол на Атанас Илиев вгорчи дебюта на Любо Пенев начело на Хебър

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS