ЦСКА с исторически 10-и пореден успех като гост в Благоевград и отново е лидер

ЦСКА се наложи над Пирин с 1:0 на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Това е десети пореден успех на „армейците“ като гост, с което се превръщат в първият отбор, който достига до 10 поредни победи при свои визити в историята на първото ниво на българския футбол. Единственият гол в срещата бе дело на Браян Морено в 42-рата минута.

След този успех ЦСКА си връща лидерската позиция, като вече е с актив  от 67 точки и на две от своя преследвач – Лудогорец. Пирин от своя страна продължава битката си за оцеляване в efbet Лига, като се намира ва 14-о място с актив от 21 пункта.

След само 11 игрови секунди Браян Морено излезе очи в очи срещу Янко Георгиев и шутира, но стражът на Пирин отрази.

Пирин успя да разгърне добре една от своите контраатаки във втората минута, като Иван Тасев изведе Борис Тютюков сам срещу Густаво Бусато, но нападателят на “орлетата” шутира право в тялото на бразилския страж, а също бе вдигнат и флага на страничния рефер.

Мачът бе спрян в 5-ата минута, като двата отбора и публиката почетоха паметта на Красимир Безински чрез аплодисменти.

След центриране от корнер в 11-ата минута в наказателното поле на Пирин, Амос Юга се извиси над всички и отправи изстрел с глава, но Янко Георгиев отрази.

Натискът на ЦСКА продължи, а в 14-ата минута Дюкенс Назон центрира на втора греда, където Тобиас Хайнц засече, но ударът му бе насочен право в тялото на стража на домакините. В следващото нападение за “армейците” Хайнц шутира от средно разстояние, а Георгиев отново внимаше и успя да спаси.

Борис Тютюков подаде успоредно на голлинията на ЦСКА в 32-рата минута, а Иван Тасев зесече от чиста позиция, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Густаво Бусато.

Тобиас Хайнц подаде през защитата на Пирин в 33-ата минута, а Дюкенс Назон засече с едно докосване. Топката обаче прелетя покрай десния страничен стълб. Динамото в халфовата линия на “армейците” Хайнц изведе Браян Морено в следващото нападение, но ударът на колумбиеца бе отразен от Янко Георгиев.

Иван Турицов бе изведен по дясното крило и напредна с топката в краката в 42-рата минута. Капитанът на ЦСКА сви топката към точката за изпълнение на дузпа, а там от втора позиция навлезе Браян Морено, който с мощен удар в средата опъна мрежата на вратата на Пирин, за да изведе “армейците” напред в резултата.

В първия четвърт час от второто полувреме двата отбора не успяха да стигнат до чисто положение пред някоя от двете врати, като играта бе често накъсвана.

Мартин Смоленски изведе на чиста позиция Даниил Кондраков, който навлезе в наказателното поле и шутира, но Густаво Бусато успя да скъси ъгъла и да играе с топката в 71-ата минута, след което Християн Петров успя да изчисти пред собствената си голлиния.

Станислав Шопов шутира директно от пряк свободен удар в 83-ата минута, но ударът му бе твърде неточен, за да затрудни Янко Георгиев.

Жираир Шагоян шутира от делчно разстояние, а Янко Георгиев парира в 88-ата минута. Последва добавка от страна на Дюкенс Назон, която отново бе отразена по феноменален начин от стража на Пирин, който продължи да играе, въпреки че бе ударен в главата.

Станислав Шопов изведе Дюкенс Назон отоново сам срещу Янко Георгиев в четвъртата минута на добавеното време, но нападателят на “червените” пропиля златна възможност и не успя да отправи изстрел.

Пирин – ЦСКА 0:1

0:1 Браян Морено 42′

ОТЗИВИ:

Христо Янев: Създадохме много повече ситуации на ЦСКА, отколкото противника във вечното дерби (ВИДЕО)

Илич: Вярваме, че можем да станем шампиони (ВИДЕО)

Янко Георгиев: Всички отбори вече се съобразяват с нас (ВИДЕО)

Тобиас Хайнц: Победата бе важна за самочувствието, представям си как ще изглежда стадиона срещу Лудогорец (ВИДЕО)

Състави:

Пирин: 21. Янко Георгиев – 8. Дмитро Семенив, 38. Александър Дюлгеров (К), 72. Раян Сенахджи, 11. Андрей Йорданов – 10. Славчо Шоколаров (85′ 29. Мартин Бачев) – 17. Илкер Будинов (46′ 18. Мартин Смоленски), 20. Чебраило Макрецкис, 14. Даниил Кондраков, 26. Иван Тасев – 24. Борис Тютюков (46′ 9. Преслав Йорданов (63′ 23. Димитър Тонев)

Резерви: 12. Максим Ковальов, 6. Вергил Янев, 25. Илиан Костов, 15. Любомир Тодоров

Треньор: Христо Янев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 21. Амос Юга, 22. Енес Махмутович (66′ 4. Мено Кох), 6. Християн Петров – 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов (К) (80′ 23. Жираир Шагоян), 11. Лазар Туфегджич (66′ 10. Маурисио Гарсез), 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц (80′ 7. Джонатан Линдсет) – 9. Дюкенс Назон, 28. Браян Морено (66′ 8. Станислав Шопов)

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 5. Брадли де Нойер, 17. Бисмарк Чарлс

Треньор: Саша Илич

Жълти картони: Илкер Будинов (П); Лазар Туфегджич (Ц)

Съдия: Станимир Тренчев

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS