Преглед на водещите новини в спортните медии на 8 септември(България

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus[sport.net
Спецакция на България – Италия Мачът България – Италия е бил сред петте събития в Европа, които са били под специалния мониторинг на полицията, съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач”, цитирайки главен инспектор Антон Златанов, началник на групата „Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия” в СДВР. Затова и на „Васил Левски” е имало четирима карабинери от Апенините. „Целта е да се уеднаквяват полицейските практики във всички страни, да се обменя опит. След две седмици ще изнесем доклад пред останалите партньори от ЕС и ООН”. уточни Златанов. Половин час преди мача пък фенове на Левски и ЦСКА се сбиха край езерото ..Ариана”. 30-ина „сини” ултраси. за които се предполага, че са от „София – Запад” атакували с дъжд от бутилки „червени” привърженици. Намесата на полицията обаче не позволи сериозен инцидент.
„Италианците си доведоха готвач в София” , съобщава още изданието. Италианците очевидно нямат доверие на българската кухня. За разлика от англичаните „Скуадра адзура” специално си доведе готвач от Рим, видя „Меридиан Мач”. Кулинарят имаше една задача – да се грижи за качеството на храната, която консумират Андреа Пирло и компания. Италианецът шашардиса персонала в „Хилтън”, където отседна отборът, като вместо с бяла престилка се появи с фланелка на Италия. Освен че лично приготви различни блюда, той стриктно следеше какво правят нашите кулинари в кухнята. Явно всички са се справили добре, след като известните с претенциите си любители на изисканата храна от Апенините останаха доволни.
Както се полага на всеки голям отбор, организаторите на престоя на Италия в София поискаха доста неща за официалната тренировка и снощния мач. Наред с плодовете, соковете, минералната вода „адзурите” държаха и на 80 хавлиени кърпи. Нашите осигуриха всичко на секундата, което направи отлично впечатление на съперниците ни. Делегацията от Апенините наброяваше близо 100 души. Преди снощния мач ръководството на БФС даде официален обяд на колегите си от италианската федерация. Той се проведе в рибен ресторант до хотел „Кемпински Зографски”.
„Чужденци се ослушват за ЦСКА”, съобщава „Меридиан мач”. Руска компания следи изкъсо положението с ЦСКА. след като преговорите между “Титан” и Комитета за възраждане удариха на камък. Тук не става въпрос за ..Газпром”. която се спряга за спонсор на „армейците”, а за друга компания, която също възнамерява да навлезе мощно на българския пазар и да си направи реклама чрез ЦСКА. Онзи ден шефовете на клуба разкриха, че ще продадат ЦСКА за 14 млн. лева. като преди това изчистят дълговете. Все пак не е изключено в следващите дни преговорите между тях и Красимир Георгиев да започнат отново.

“15 000 гледат Италия и викат за България”, отбелязва във водещия си материал вестник „7 дни спорт”. Еуфорията у родните запалянковци явно не се е изпарила напълно след няколкото неуспешни квалификации на националния отбор на България. 15 000 души си купиха билети за мача срещу Италия на Националния стадион “Васил Левски”. Само час преди началото на двубоя на трибуните имаше около 2000 зрители. Още от късния следобед около стадиона се забелязваха хора с трибагреници и фланелки на България, а някои от тях дори бяха изрисували лицата си с цветовете на националния ни флаг. Междувременно италианската полиция не позволи на членовете на крайно дясната групировка “Ултра Италия” да преминат границата, за да гледат на живо мача, тъй като били съмнителни. Медиите в Италия обявиха, че само 10 души от фракцията са били пуснати да пътуват до София.
Димитър Ангелов прибрал 400 000 лв. от „Титан”, съобщава още изданието. Шефът на националния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето е взел над 400 хил. лева от собствениците на клуба в лицето на фирма “Титан”. На година те са отпускали 140 000 лева на националния фенклуб, като това е
около 2% от бюджета на „армейците”. Вчера пък Дучето обяви на пресконференция, че напуска поста си. Причината е разединението в червената публика през последните месеци.
Собствениците на ЦСКА от „Титан” са дали над 400 000 лева на националния фенклуб, чийто председател към момента все още е Димитър Ангелов-Дучето. Това твърди Sportal.bg на базата на свое разследване. Според информацията парите възлизат на около 140 000 лева на година, което прави точно 2% от бюджета на армейците. В тях се включват най-вече сумите за хореографии и други дейности, пише в документите. Според сайта през 2009 година са взети 10 000 лева за хореография за мача ЦСКА – Динамо Москва, а в следващи периоди 11 000 лева за хореография с неназован отбор, 12 000 лева за хореография с Фулъм, 3000 лева за хореография със Спортист Своге.
Медията публикува част от документите, с които разполага.
За периода от 01.01.2009 г. до 31.12. 2009 г.: 144 772 лева – ЦСКА е превел тази сума на фирмите “Спайс комерс” и “ЛИЛИ 2007”. На ордерите седят подписите на председателя на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ал-гелов и на дясната му ръка Ивайло Цветков.
За периода от 01.01.2010 до 31.12. 2010 г.: 19 450 лева -ЦСКА е превел тази сума на фирма “Спайс комерс”.
За периода от януари до декември 2011 година: 77 900 лева-ЦСКА е превел 6000 лева на “Спайс комерс”, 45 400 лева на ЕТ “Люси 777” и 26 500 лева на Димитър Ангелов. Под ордерите на фирмите стоят подписите на Димитър Ангелов и Ивайло Цветков. По справка на изнесената документация общата сума за трите години е точно 242 122 лева. По неофициална информация обаче Sportal. bg твърди, че всичките пари надвишават 400 000 лева. Справка за тази година не е дадена, тъй като все още не е изтекла, но се твърди, че споменатите фирми и лица не са получили нито лев за 2012 г.
Илиян Йорданов тренира, чака договор, съобщава още „7 дни спорт”. Почти сигурното ново попълнение на Левски Илиян Йорданов продължава да се готви с тима. Това, че крилото все още тренира под ръководството на Илиан Илиев, потвърждава информацията на “7 дни спорт”, че играчът е на път да парафира със сините. Както вече писахме, мениджърът на бившия футболист на Локомотив (Пд) – Стефан Славков призна, че отзивите от Герена за Илиян Йорданов са положителни и се очаква да му бъде предложен двугодишен договор. През новата седмица двете страни ще преговарят по личните условия на играча и ако всичко мине добре, ще има сделка. При положение, че трансферът бъде осъществен, Ипиан Илиев ще разполага с пет флангови играчи в лицето на Йорданов, Кристовао Рамос, Симеон Райков, Агиеманг Опоку и Цветелин Тонев.

“ЦСКА-Възраждане”: Не искаме да плащаме 35 бона на Бандаловски”, пише на първата си страница вестник „Тема спорт” . Изпълнителният директор на “ЦСКА-Възраждане” Красимир Георгиев разкри пред “Тема Спорт”, че дружеството е било готово да дава за ЦСКА 20 млн. евро за следващите 3 години при осъществяване на сделката. “Не сме се оттеглили окончателно. Ще продължим да наблюдаваме как се развива ситуацията в клуба. Колкото до тези, които смятат, че нямаме пари да издържаме ЦСКА, ще кажа следното. Кой друг може да представи банкова гаранция за 20 милиона евро за следващите три години, че бюджетът на тима ще е осигурен. Аз бях готов да направя това. Но не мога да дам 19 милиона лева, за да вземем ЦСКА, при положение че има някакви страховити задължения. Не искам и да давам 35 000 лева за заплати на футболисти като Бандаловски, които играят, когато преценят, че им се играе”, коментира бизнесменът.
“Хора на Милан и Байерн на мача”, съобщава още изданието. Представители на два от най-големите европейски клуба – Байерн (Мюнхен) и Милан, наблюдаваха на живо световната квалификация България – Италия. Те бяха заели място в ложите на Националния стадион. Освен играчите от „Скуадра адзура” човекът на Милан следеше за изявите на стража на нашите Николай Михайлов. Заговори се, че емисарът на Байерн е следял крилото Станислав Манолев. На трибуните бяха представители на националните отбори на Чехия и Дания, които са от нашата група.
“Стара Загора приема България – Испания”, пише още „Тема спорт”. Стара Загора ще приеме квалификации за европейско първенство! Тук, разбира се, не става въпрос за мъжки отбори, а за юношеските формации до 17 г. Стадионът на Берое заедно с тези в Сливен и Раднево ще е домакин на пресявките от 4-а група за Евро 2013 в Словакия. Нашите попаднаха в поток с Испания, Полша и Азербайджан. На стадиона в Стара Загора ще се изиграят двата най-интересни мача – на 21 октомври България – Испания (15:00 ч.) и на 24 октомври Полша -Испания. За следващата фаза на квалификациите са класират първите два тима от всяка от 13-те групи плюс двата най-добри трети отбора. Треньор на българския национален отбор, родени през 1996 г., е Методи Деянов.
Както е известно, през 2015 г. Стара Загора ще е сред градовете домакини на финалите на европейско първенство в същата възрастова категория (тогава – родени 1998 г.), заедно със стадионите “Беркут” в Брестник, пловдивските “Христо Ботев” и “Локомотив”, “Хаджи Димитър” в Сливен, “Несебър” в Несебър, “Созопол” в Созопол и “Лазур” в Бургас.