Илиан Илиев: Лудогорец няма нужда от слугинаж и бутане, бяхме подготвени за назначаването на Чинков (ВИДЕО)

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев бе разочарован след загубата с 1:2 от Лудогорец в първи полуфинал между двата отбора за SESAME Купа на България. Той коментира и съдийството на Волен Чинков в този мач.   DSPORT.BG

„Добре почна мача за нас, но оставихме Лудогорец да си подава топката и не скъсявахме дистанцията и не влизахме в единоборства. Малко прегоряхме, после според развитието на мача ни падна духът. Лудогорец изигра добре мача. Допуснахме два много леки гола за полуфинал в турнира. Не изиграхме нашия футбол. Второто полувреме излязохме по-агресивно и високо, но не стигнахме до чисти ситуации. Със сигурност ще се опитаме да поправим грешката втория мач, макар да знаем, че няма да е лесно“, бяха първите думи на Илиев минути след края на мача във Варна.

„За изнасянето не чак толкова, имаме проблеми в последната фаза. Като цяло не бе проблемът притежанието, като цяло бяхме по-сковани и прегоряхме. Благодаря на публиката за подкрепата, но като срещнахме другата действителност, се стъписахме. Можехме да се представим по-добре в дефанзивен план“, коментира играта на своя тим Илиев.

Той коментира и съдийството в мача: „Лудогорец като отбор, бюджет и футболисти нямат нужда от бутане. То не помага на българския футбол и Лудогорец го вижда в Европа. С назначаването на Чинков знаехме, че има да връща стари неща. Първо я има дузпата, после пипане на Сашо. Бяхме подготвени за това, но нищо не можахме да направим. Колкото и да си говорим, керванът си върви и никой не го интересува. Много е лесно да говорим за статистика. В предната година в плейофа загубихме заради отменен чист гол. Червеният картон на Стефан, преди това има чист фал срещу Виктор Попов. Те са малки неща, но с водещите отбори имаш малки възможности, които трябва да използваме. Лудогорец ако искат да израстват като отбор, нямат нужда от този слугинаж в България“

„И като показахме резултат какъв беше? Сон шожмон (б.р. Няма промяна), както казват французите“, завърши старши треньорът на Черно море.

Лудогорец обърна Черно море във Варна и е все по-близо до първи финал от 6 години

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTube и TikTok!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS