Битката за титлата продължава! Лудогорец и ЦСКА си вкараха 4 гола, но не решиха нищо

Лудогорец и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в мач от 32-рия кръг на efbet Лига. Хиксът на „Хювефарма Арена“ в Разград не решава нищо и интригата за титлата остава с пълна сила.DSPORT.BG

След ремито разградчани запазиха върха в класирането със 78 точки, докато „армейците“ са втори със 77 при оставащи три кръга.

Кирил Десподов даде аванс на домакините в 18-ата минута, а до почивката „червените“ направиха пълен обрат в резултата. Точни бяха Тобиас Хайнц и Маурисио Гарсез.

Три минути след почивката Игор Тиаго оформи крайния резултат 2:2. Мачът ще се запомни с няколко дискусионни съдийски решения. Претенции към главния съдия Георги Кабаков имаха както от Лудогорец, така и от ЦСКА.

Козмин Моци влезе в словесен сблъсък със Саша Илич
Кирил Десподов: Трябва да си вземем следващите три мача и няма какво да стане
Напрежение след Лудогорец – ЦСКА, домакинските фенове замеряха с предмети ‘‘червените‘‘ играчи (ВИДЕО)
Петев: Милиони видяха, че това е дузпа и червен картон (ВИДЕО)
ЦСКА: БФС, ВАР, куфарчета, юноши, ОПГ

Матей: Това, ако се случи на нашия стадион, ще ни накажат (ВИДЕО)
Илич: Бяхме по-добри от Лудогорец, ВАР трябваше да си свърши работата
Хайнц: Уверен съм, че ЦСКА може да е шампион
Филип Филипов: Имахме притеснения за съдийството и те се потвърдиха (ВИДЕО)ЦСКА остави пожар в сектора за гости в Разград (ВИДЕО)

Първият съдийски сигнал на Георги Кабаков беше забавен с около три минути. Причината е, че мрежата на вратата, пазена от Серджио Падт, беше скъсана. Домакините използваха лейкопласт, за да отстранят проблема и двубоят да започне.

Началото беше спокойно. Разградчани постепенно овладяха контрола върху топката. В 7-ата минута Кирил Десподов проби отдясно, преодолявайки Амос Юга, и центрира по земя. Защитник на гостите се беше позиционирал перфектно и изчисти.

Четвърт час след началото Тобиас Хайнц получи отляво. Той тръгна по голлинията, но беше препънат от Франко Русо. Защитникът на Лудогорец не игра с топката и претенциите на столичани за дузпа бяха основателни. Георги Кабаков обаче запази мълчание, от ВАР също не го извикаха да преразгледа ситуацията.

Три минути по-късно разградчани излязоха напред в резултата. Игор Тиаго отне топката в близост до централната линия и комбинира с Нонато. Той даде страхотен извеждащ пас към Кирил Десподов. Българският национал надбяга Амос Юга и преодоля Бусато за 1:0. От ЦСКА имаха сериозни претенции за нарушение на Тиаго при отнемането на топката, но ВАР отново не се намеси.

Отговорът на „армейците“ не закъсня. В 22-рата минута резултатът беше изравнен. Маурисио Гарсез беше потърсен пред наказателното поле на Лудогорец с високо подаване. Франко Русо скочи високо и изби с глава, но топката отиде в Тибиас Хайнц. Той напредна и със страхотен удар от границата на наказателното поле разстреля Серджио Падт.ю

В 26-ата минута един от помощниците на Саша Илич – Милорад Пекович беше изгонен с червен картон. Франко Русо изблъска Стойко Сакалиев, който жонглираше с топката и не му я даваше. Сакалиев потърси сметка на защитника на Лудогорец, а Пекович си изпусна нервите. Затова беше пратен на трибуните.

Половин час след началото Лудогорец получи пряк свободен удар в близост до наказателното поле заради нарушение на Станислав Шопов срещу Нонато. Десподов стреля директно. Получи се рикошет в стената. Въпреки че Бусато беше хванат в крачка, успя да реагира блестящо, за да запази резултата непроменен.

В 39-ата минута ЦСКА създаде опасност за вратата на Падт след центриране от ъглов удар. Амос Юга засече с глава, но прати топката на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Две минути преди почивката ЦСКА направи пълен обрат след огромна грешка на Лудогорец. „Орлите“ сбъркаха фатално в собственото си наказателно поле в опит да изнесат топката. Оливие Вердон опита да подаде към Пьотровски. Той беше изпреварен от Марселино Кареасо, който веднага подаде към Гарсез. За десетката на ЦСКА остана по-лесното – да вкара на празна врата и да направи резултата 2:1 в полза на гостите.

Минута след това ЦСКА можеше да вкара трети гол. Защитата на Лудогорец отново се пропука сериозно. Станислав Шопов беше сам пред дъгата на пеналта. Неговият удар от движение не намери целта, така че футболистите на Ивайло Петев си отдъхнаха.

В самия край на първото полувреме събитията от последния мач между двата отбора на „Българска армия“ се повториха. Когато Кирил Десподов отиде да изпълнява ъглов удар, към него полетяха предмети. Кабаков изчака ситуацията по трибуните да се успокои преди крилото на Лудогорец да центрира. ЦСКА не изчисти добре и се стигна до удар към вратата на Бусато, но той беше много неточен.

В 47-ата минута Лудогорец изтръпна. След изпълнение на ъглов удар се получи страшно разбъркване. Разградчани едвам се справиха. Последва удар на Тобиас Хайнц, който беше много разочароващ. Топката излетя в аут.

В ответната атака резултатът беше изравнен. Кирил Десподов получи отдясно и центрира на границата на вратарското поле. Игор Тиаго надскочи Юрген Матей и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата. Бусато остана на мястото си и беше безпомощен.

В 58-ата минута Бърнард Текпетей залъга двама противници и отправи тежък шут от средна дистанция – право в ръцете на Густаво Бусато.

В 65-ата минута Игор Тиаго можеше да вкара втори гол по идентичен на първия начин. Бърнард Текпетей този път центрира. Нападателят на Лудогорец се извиси над всички, но с глава стреля неточно.

Малко след това ЦСКА имаше нови претенции за дузпа. При подаване на Иван Турицов Игор Пластун изпревари Маурисио Гарсез. „Армейците“ претендираха за наказателен удар заради игра с ръка на Пластун. Главният рефер Георги Кабаков отсъди ъглов удар, а ВАР не го извика.

В 72-рата минута Юрген Матей беше принуден да фаулира Кирил Десподов точно пред наказателното поле, след като Амос Юга направи груба грешка и стана опасно за вратата на Бусато. Десподов изпълни прекия свободен удар, но топката се отби от стената.

Около 6 минути преди изтичането на редовното време дойде време за нов дискусионен момент. Игор Тиаго избяга от защитата на ЦСКА и се озова очи в очи с Гусато Бусато. Таранът тръгна да го заобикаля и успя, но се строполи на тревата. Кабаков като че ли тръгна да отсъжда дузпа, но промени решението си. Целият щаб на Лудогорец скочи и претендираше за 11-метров наказателен удар. В крайна сметка такъв не беше отсъден, а Тиаго получи жълт картон за симулация, въпреки че имаше съприкосновение с вратаря на „червените“.

До края резултатът се запази непромен. ЦСКА потърси победата по-активно, докато Лудогорец изчакваше на контраатака. Нито един от двата тима не стигна до трети гол. Така интригата в efbet Лига остава и всичко ще се реши в оставащите мачове. В следващия кръг “орлите” гостуват на ЦСКА 1948, докато ЦСКА посреща Локомотив Пловдив.

Лудогорец – ЦСКА 2:2

1:0 Кирил Десподов 18′, 1:1 Тобиас Хайнц 22′, 1:2 Маурисио Гарсез 43′, Игор Тиаго 48′

Състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 2. Пипа (Кайо Видал 47′), 6. Якуб Пьотровски (Педро Нареси 46′), 8. Клод Гонсалвеш, 9. Игор Тиаго, 11. Кирил Десподов – К (Спас Делев 76′), 16. Аслак фон Витри, 20. Нонато (Мануел Шоу 64′), 22. Франко Русо (Игор Пластун 46′), 24. Оливие Вердон, 37. Бърнард Текпетей

Резерви: 12. Симон Слуга, 7. Рай Насименто, 10. Матиас Тисера, 23. Мануел Шоу, 30. Педро Нареси, 32. Игор Пластун, 77. Кайо Видал, 88. Тодор Неделев, 90. Спас Делев

Треньор: Ивайло Петев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 21. Амос Юга, 4. Мено Кох, 2. Юрген Матей – К, 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов, 7. Джонатан Линдсет, 26. Марселино Кареасо, 8. Станислав Шопов (Дюкенс Назон 65′), 14. Тобиас Хайнц, 10. Маурисио Гарсез

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 16. Асен Дончев, 17. Бисмарк Чарлз, 30. Дауда Бамба, 9. Дюкенс Назон, 23. Жираир Шагоян, 11. Лазар Туфегджич, 20. Радослав Живков, 6. Християн Петров

Треньор: Саша Илич

 Съдия: Георги Кабаков

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS