Левски си осигури минимум бараж след обрат над Черно море, Рикардиньо е отново герой

Левски се наложи над Черно море с 2:1 в двубой от 33-ия кръг на стадион „Георги Аспарухов“, който е част от 33-ия кръг на efbet Лига. Матеус Машадо даде аванс на “моряците” в 12-ата минута, а пет по-късно Рикардиньо възстанови равенство. Бразилският нападател на Левски реализира отново през второто полувреме, за да може „сините“ да осъществят пълния обрат.DSPORT.BG

След този успех Левски натрупа актив от 61 точки, но остава на 4-ото място, тъй като третият ЦСКА 1948, който има същия актив, има предимство в преките двубои. “Сините” си осигуриха минимум бараж, тъй като вече е недостижим на четвъртото място от Черно море, който остава на 5-а позиция в първата шестица в efbet Лига с актив от 54 пункта.

Двубоят започна равностойно с атаки от страна на двата тима. Първият точен удар в срещата дойде в 6-ата минута, когато Александър Василев шутира от над 30 метра, но Пламен Андреев нямаше затруднения и улови.

Натискът на “морето” даде резултат в 12-ата минута, когато Даниел Димов отне от Филип Кръстев, напред по дясното крило и продължи за Виктор Попов. Защитникът на Черно море комбинира с Матеус Машадо, който бе изпуснат от Ноа Сонко Сундберг и с удар в долния десен ъгъл порази целта.

След само пет минути игра Левски съумя да отговори на предизвикателството на Черно море. Вендерсон Цунами напредна по лявото крило и изведе Уелтон, който излъкае Живко Атанасов, навлезе в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, а Рикардиньо чукна топката във вратата, за да изравни резултата в 17-ата минута.

Алекс Фернандес центрира от корнер в 21-вата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Влатко Дробаров се извиси над всички и отправи удар с глава, който обаче премина над напречната греда.

Рикардиньо овладя с гръб към вратата в 33-ата минута, успя да гардира топката и да комбинира с Уелтон, който с едно докосване шутира ниско по тревата, но Иван Дюлгеров успя да отрази.

Ивелин Попов пропусна златна възможност да изведе “сините” напред в резултата в 45-ата минута, след като се възползва от грешно подаване на Иван Дюлгеров в близост до наказателното поле на Черно море. Халфът на Левски изведе Уелтон, който напредна по лявото крило и се справи с Алекс Фернандес, след което бе посрещнат и от стража на “моряците”. Бразилецът отклони за Ивелин Попов, който шутира, но не насочи прецизно топката, а Иван Дюлгеров възстанови позицията си и извади топката от голлинията.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Левски. В 56-ата минута Андриан Краев се опита да изненада Иван Дюлгеров с плътен и мощен изстрел от далечна дистанция, но стражът на Черно море успя да се справи и отрази.

Едгар Пашеко бе изведен по левия фланг на нападението в 58-ата минута и центрира в наказателното поле, където Келиан ван дер Каап не успя добре да изчисти топката и последва удар на Мазир Сула в тялото на Цунами. Последва добавка от страна на Алекс Фернандес, но топката прелетя на сантиметри от десния страничен стълб.

Вендерсон Цунами комбинира с Уелтон, който направи нов пробив по левия фланг, справяйки се с Живко Атанасов и подаде остро към наказателното поле в 61-вата минута, а топката рикошира в бранител на Черно море и мина опасно покрай вратата. Последва корнер за Левски, след който “сините” не стигнаха до опасност пред противниковата врата.

След грешка от страна на Филип Кръстев в центъра на терена в 64-ата минута Мазир Сула се възползва и отне, след което подаде за Едгар Пашеко, който засече с едно докосване, но не намери очертанията на вратата.

Черно море разгърна добре една от своите контраатаки в 69-ата минута, а Александър Василев центрира отляво към наказателното поле, където Матеус Машадо пропусна топката за Алекс Фернандес, който шутира, но над напречната греда на вратата, пазена от Пламен Андреев.

Андриан Краев отне топката и изведе Уелтон по левия фланг, който центрира в наказателното поле, където Иван Дюлгеров боксира топката пред Илиян Стефанов, но Рикардиньо се оказа на правилното място в правилния момент, за да прати топката с глава в опразнената врата в 71-вата минута.

Едгар Пашеко се възползва от рикошет около наказателното поле на Левски в 86-ата минута и шутира от средна дистанция, но стражът на Левски отрази рутинно.

Във третата минута на добавеното време след рикошет пред наказателното поле на Левски, Едгар Пашеко се ориентира добре и отигра със задна ножица, но Пламен Андреев отрази.

В седмата минута от добавеното време Атанас Илиев шутира директно от пряк свободен удар, ударът бе насочен към десния ъгъл, но Пламен Андреев успя да отрази топката, а Черно море получи правото да изпълни корнер, след който Кристиан Димитров изби на първа греда.

Топузаков: Надборване, надлъгване и надиграване – в края ние сме щастливи (ВИДЕО)
Илиан Илиев: Не заслужавахме да загубим този мач (ВИДЕО)
Рикардиньо: Ще се борим докрай за третото място
Даниел Димов: Може би за втори, трети път ни се случва това в плейофите (ВИДЕО)

Левски – Черно море 2:1

0:1 Матеус Машадо 12′

1:1 Рикардиньо 17′

2:1 Рикардиньо 71′

Състави:

Левски: 1. Пламен Андреев – 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 23. Ноа Сонко Сундберг, 6. Вендерсон Цунами – 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев – 18. Роналдо (90′ 11. Джавад Ел Джемили), 10. Ивелин Попов (70′ 14. Илиян Стефанов), 17. Уелтон (90+4′ 20. Асен Чандъров) – 9. Рикардиньо (90+4′ 50. Кристиан Димитров)

Резерви: 13. Николай Михайлов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 88. Марин Петков

Треньор: Елин Топузаков

Черно море: 25. Иван Дюлгеров – 2. Цветомир Панов (46′ 23. Едгар Пашеко), 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов – 71. Васил Панайотов (75′ 10. Велислав Василев), 27. Даниел Димов (К) – 8. Мазир Сула, 19. Александър Василев, 11. Алекс Фернандес (75′ 9. Атанас Илиев) – 7. Матеус Машадо

Резерви: 22. Георги Георгиев, 4. Росен Стефанов, 32. Мартин Дичев, 35. Арлинд Дакай, 77. Стефан Велев, 86. Исмаил Иса

Треньор: Илиан Илиев

Жълти картони:  Роналдо, Келиан ван дер Каап (Левски); Цветомир Панов, Даниле Димов, Александър Василев, Иван Дюлгеров, Влатко Дробаров, Матеус Машадо (Черно море)

Съдия: Георги Кабаков

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS