Кандидат-купувач от чужбина се появи за ЦСКА

  Димитър Борисов (вляво) и Иво Иванов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Димитър Борисов (вляво) и Иво Иванов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

ЦСКА може да има нов собственик, но не от България. Голяма руска фирма се интересува от собствеността на клуба, твърди вестник “Меридиан Мач”.

Тя обаче със сигурност не е “Газпром”. Енергийният гигант все още смята да влезе само като спонсор, но това зависи и от тези преговори. SPORTNI.BG
Според изданието, въпросната руска фирма имала намерение да навлезе мощно на българския пазар. Затова и собствеността на ЦСКА й трябвала като реклама.

Вестникът твърди, че компанията била склонна да плати исканите от “Титан” 14 млн. лв. за акциите. Точно това карало и пернишките бизнесмени да поставят подобни условия при преговорите с инициативния комитет “ЦСКА Възраждане”.

От тази организация отново обявиха, че са готови да дадат още един шанс на разговорите с “Титан”. Според изпълнителния й директор Красимир Георгиев, те могат да чакат до края на другия месец.

“Не сме се оттеглили окончателно. Ще продължим да следим ситуацията около клуба. Искам само да кажа на онези хора, които смятат, че нямаме пари за издръжката, че ние извадихме банкова гаранция за 20 млн. евро за три години напред.

Тези пари щяха да бъдат нашият бюджет. Не мога да дам 19 млн. на “Титан” и да ми оставят футболисти като Иван Бандаловски, които взимат по 35 хил. лв. на месец и играят, само когато им е кеф.

Точно заради такива като него казах, че засега искаме само да инвестираме в школата, в децата. Не искам сега да се занимавам с първия отбор, след като там има играчи с огромни заплати, а насреща – няма нищо”, сподели Георгиев пред вестник “Тема Спорт”.

Председателят на инициативния комитет Емил Димитров пък обяви, че докато не се изчистят дълговете на клуба, нови разговори с “Титан” няма да има. Перничаните обаче обявиха, че до края на октомври ще изчистят всичко и ще сложат клуба пак за продан