Петев: Четири месеца всичко беше цветя и рози, но трябваше да минем и през това

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остана доволен от играта на своя тим при успеха с 4:0 срещу Балкани, благодарение на който „орлите“ отстраниха шампиона на Косово с общ резултат 4:2 и така продължават към втория предварителен кръг на турнира.DSPORT.BG

„Искам да поздравя футболистите и публиката. Нашият отбор изигра изключително добър мач, изпълниха плана, изразходиха много енергия и емоция и беше заслужено, че продължаваме напред“, каза Петев минути след мача в Разград.

„Естествено, защото ние добре доминирахме през всички минути. Преследвахме гола и го отбелязахме, поздравления за нашите играчи“, коментира той доминацията на своя тим.

Той разкри, че в тима са говорили много за значението на този мач: „Основното нещо е характерът. Без характер и енергия, няма нищо да се получи. Имахме доста разговори в тези 8 дни и играчите разбраха какво се иска от тях“.

„Нека говорим за днешния мач, а не какво е било преди“, поиска Петев.

По повод пускането на трети централен защитник, той заяви: „Естествено, че е планирано, в зависимост от резултата. Уцелихме момента, когато Балкани вкара двама нападатели и с изключение на една диагонална топка, не допуснахме повече ситуации“.

„Всеки играч трябва да разбере, че когато получи шанс, трябва да даде максимума. Няма да допусна по-различна ситуация. Да, ние получихме спад, 4 месеца всичко беше цветя и рози, но трябваше да минем и през това и всеки да го изпита на своята кожа. Гледаме напред и концентрацията ни пада върху следващия мач от първенството“, коментира още Петев.

Наставникът на Лудогорец коментира селекцията на тима и последното ново попълнение Квадво Дуа: „При всички положения трябва да се подсилим, не само с него. С Тиаго се борихме за титлата до последния кръг, а сега него го няма. Трябва да го адаптираме бързо, но смятам, че имаме добра група момчета, които ще го приемат по най-добрия начин“

„Лесно няма, всеки един мач е труден и трябва към всеки мач да подхождаме така, както днес“, завърши Петев.

Кирил Десподов: Затворихме доста усти

Лудогорец смачка разпасания шампион на Косово и продължава напред в ШЛ

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS