ЦСКА 1948 си направи спаринг с Пирин и загря за ФКСБ

ЦСКА 1948 се наложи над Пирин Благоевград с 3:0 на стадион „Витоша“ в Бистрица в мач от втория кръг на efbet Лига. Стоян Стоичков изведе “червените” напред в резултата в 6-ата минута, а Педриньо удвои преднината на домакините от дузпа в 22-рата минута. Елитон прати топката във вратата на „орлетата“ в 82-рата минута, но голът не бе зачетен заради засада. „Червените“ все пак достигнаха до третото си попадение посредством Георги Русев в добавеното време на мача.DSPORT.BG

С тази победа ЦСКА 1948 загря за предстоящия двубой с румънския ФКСБ от квалификациите на Лигата на конференциите. Първата среща между двата тима е в 26 юли (сряда) от 20:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

ЦСКА 1948 започна с усилен натиск в първите минути от двубоя. Мики Орачев центрира отляво в 6-ата минута към точката за изпълнение на дузпа в наказателното поле на Пирин, където Видар Кяртансон засече с глава, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Стоян Стоичков получи топката на десния фланг в 9-ата минута, след което се справи с Александър Бучков. Младият халф на ЦСКА 1948 навлезе в наказателното поле и шутира по диагонал към долния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Максим Ковальов за намеса.

Владимир Медвед проби по лявото крило, след което сви топката за Борис Тютюков, който шутира от близко разстояние, но Даниел Наумов внимаваше и отрази в 16-ата минута на срещата.

След центриране от корнер от страна на Педриньо, топката рикошира в ръката на Борис Тютюков, който се опита да играе с глава. Главният рефер Иво Андреев не се поколеба и посочи бялата точка. Педриньо се нае с изпълнението на дузпата в 22-рата минута. Бразилецът изпрати Ковальов в обратния ъгъл и удвои преднината на ЦСКА 1948.

Бирсент Карагарен центрира от корнер в 36-ата минута на втора греда в наказателното поле на Пирин, където Елитон се извиси над всички и стреля с глава, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Карагарен се опита да изненада Максим Ковальов с удар от далечна дистанция в 45-ата миунта. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата на Пирин.

ЦСКА 1948 продължи да бъде по-активният от двата отбора и през второто полувреме. Карагарен напредна по дясното крило в 54-ата минута, след което сви топката за Педриньо, който шутира от близко разстояние, но над напречната греда.

Педриньо комбинира с Талис, който шутира от границата на наказателното поле в 60-ата минута, но Максим Ковальов внимаваше и успя да се намеси.

Най-опасното положение за Пирин в двубоя дойде в 62-рата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле, Борис Тютюков свали с глава за Гезим Пепси. Косоварецът шутира от близко разстояние, но не намери очертанията на вратата.

В следващите минути на двубоя темпото бе изключително ниско, а до опасности пред някоя от двете врати не се достигна.

Борис Тютюков успя остро да подаде отляво топката успоредно на голлинията за Даниил Кондраков. Украинецът се опита да засече от близко разстояние, но не успя да намери очертанията на вратата на ЦСКА 1948 в 80-ата минута.

Ерденис Гурища подаде остро по земя за Елитон, който се бе пасирал добре в наказателното поле на Пирин в 82-рата минута. Бразилецът засече топката във вратата от близко разстояние. След триминутна проверка с VAR обаче голът не бе зачетен заради засада на Елитон.

Талис центрира от корнер в първата минута на добавеното време на срещата на първата греда, където Георги Русев се справи с персоналния си пазач и прати за трети път топката във вратата на Пирин.

В петата минута на добавеното време след статично положение за Пирин, Даниил Кондраков шутира от границата на наказателното поле, а топката рикошира в крака на Талис, след което срещна ръката на Георги Русев. Иво Андреев бе близо до ситуацията и посочи бялата точка, но след преразглеждането ѝ с VAR, 11-метровия наказателен удар бе отменен.

ЦСКА 1948 – Пирин 3:0

1:0 Стоян Стоичков 9′

2:0 Педриньо 22′ (д.)

3:0 Георги Русев 90’+1′

Бакеро се появи в Бистрица

ЦСКА 1948 поиска отлагане на мача срещу Арда

Отзиви:

Атанас Рибарски: Момчетата не допуснаха подценяване и се вложиха оптимално (ВИДЕО)

Митревски: От тази ситуация се излиза само с победи (ВИДЕО)

Стоичков: Всички сме изключително мотивирани за мача с ФКСБ (ВИДЕО)

Състави:

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов – 4. Мики Орачев, 5. Елитон (К), 87. Симеон Петров, 24. Ерденис Гурища – 22. Реян Даскалов (72′ 21. Емил Ценов), 13. Стоян Стоичков (72′ – 20. Антонио Вутов), 39. Первиз Умарбаев (58′ – 7. Талис) – 11. Бирсент Карагарен, 8. Педриньо (79′ 99. Радослав Кирилов), 9. Видар Кяртансон (58′ – 10. Георги Русев)

Резерви: 33. Генадий Ганев – 23. Емил Виячки, 31. Том Рапнуи, 92. Пиер-Даниел Нгуинда

Треньор: Атанас Рибарски

Пирин: 12. Максим Ковальов – 31. Александър Бучков (79′ 29. Мартин Бачев), 38. Александър Дюлгеров (К), 25. Илиан Костов, 83. Христо Попадийн (63′ – 4. Айуб Абу) – 77. Гезим Пепси (79′ 18. Велислав Минков), 8. Дмитро Семенив – 7. Владимир Медвед (63′ – 33. Симеон Александров), 10. Даниил Кондраков, 11. Иван Тасев (79′ 16. Кристиян Бачев) – 17. Борис Тютюков

Резерви: 1. Марио Кирев – 5. Николай Бодуров, 13. Влади Ласков, 30. Любомир Тодоров

Треньор: Радослав Митревски

Жълти картони: Педриньо (Ц); Александър Бучков (П)

Съдия: Иво Андреев

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS