Петев: Червеният картон предреши срещата

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остана доволен от сериозния подход на футболистите му в мача срещу Ботев Враца, спечелен с 5:0. Според него ранният гол и червеният картон са предрешили крайния изход. Наставникът на „орлите“ сподели, че Лудогорец е успял да съхрани физически запас.

„Аз мисля, че влязохме сериозно в мача, което беше нашето желание. Отбелязахме ранен гол. Червеният картон предреши срещата. Нашите играчи играеха сериозно. Успокоихме мача, което беше важно, за да изхабим по-малко усилия“, каза Петев.DSPORT.BG

„Всеки такъв резултат дава самочувствие. Много е възможно да сменям схемата на игра и е логично. Радвам се, че Секо отбеляза гол. Алтернатива е и е опция“, продължи той.

„Това беше другото важно нещо да съхраним сили. Направихме добър микс. Който влезе, се вложи максимално. Предпазихме някои да не играят. Франко Русо имаше натрупана умора. Разпределихме силите еднакво“.

„Програмата е такава и трябва да се съобразим с нея, да играем във всеки един мач и турнир. Ще играем във вторник, неделя, после пак в четвъртък. Това е нашата работа“.

„Очаквах от Сон такава реакция. Добър играч е. Необяснимо е това, което направи, но то остава в миналото. Астана е доста корав съперник в защита. Много дълго време играят по този начин. Изкуствен терен, трябва да се приспособим и да вземем добър резултат“, каза още треньорът на Лудогорец.

Лудогорец смачка Ботев Вр, който сам си подписа присъдата с ранен червен картон

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS