Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net
Младежите биха с 3:1 Люксембург, съобщава вестник „Меридиан мач”,
Младежкият национален тим на България победи с 3:1 като гост Люксембург в последния си мач квалификационна Група 10 за Евро 2013. Домакините поведоха още във втората минута с гол на Алмейда, но Чочев изравни 10 минути по-късно. С голове на Paди Кирилов в 48-ата и 69-ата минута момчетата на Михаил Мадански стигнаха до успеха. България завърши на трето място с 12 точки след Холандия (19) и Шотландия (13).
Мачкаме арменците с биткаджиите от Италия
С биткаджийския състав, надиграл Италия преди четири дни, ще мачкаме арменците на стадион „Васил Левски” тази вечер. Любо Пенев 99 процента ще заложи на същите единадесет титуляри, започнали битката с „адзурите”. Единствената дилема пред легендарния нападател на Валенсия, Селта, Атлетико (Мадрид) и Компостела е кой да води атаката – Емил Гъргоров или Илиан Мицански. Първият, заслужил доверието на Пенев срещу Италия, бе заменен именно от Мицански през второто полувреме. Играчът на германския Кайзерслаутерн имаше решаваща роля за изравнителния гол на Георги Миланов, след като направи брилянтна асистенция. Бадема обаче тактически се представи отлично, заради което Любо е безкрайно затруднен в избора си. Късно снощи той трябваше да вземе окончателното си решение. Останалите десет са повече от ясни. Пред Николай Михайлов ще действат Николай Бодуров и Иван Иванов. Последният бе сритан здраво срещу Италия, но контузията му не се оказа сериозна. На двата бека започват близнаците Миневи, като Йордан ще е отдясно. В халфовата линия рамо до рамо ще играят Светослав Дяков и Владимир Гаджев. Пред тях започва капитанът Ивелин Попов. Героите от битката с Италия Георги Миланов и Станислав Манолев отново печелят доверието на Любо Пенев като ляво и дясно крило.
Пред селекционера на Армения единствената дилема е свързана със здравословните проблеми на защитника Роберт Арзуманян. Той бе сменен принудително в 79-ата минута на мача с Малта, но въпреки това се очаква да бъде на линия за срещата с България. Играчът на СКА Енергия (Хабаровск) дори ще започне като титуляр, с което проблемите на Вардан Минасян около стартовия състав практически се изчерпват. Определеният за играч на мача с Малта Артур Саркисов отново ще започне срещата на пейката, тъй като нападателното трио Пицели – Мовсисян – Йозбилис на този етап е без алтернатива. Акцентът на нашия тим трябва да падне върху колебливите Ховсепян и Мкоян, които дори срещу съперник от ранга на Малта не стояха стабилно на терена на „Та Кали”.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
На мач! Да бием Армения
България ще гони задължителна победа тази вечер срещу Армения във втория мач от световните квалификации. България – това сме треньор, играчи и публика. При равенството с Италия футболистите на Любослав Пенев показаха голям потенциал. При победа нашите ще увеличат шансовете си за класиране на Мондиал 2014 в Бразилия. Повече от всякога родните национали се нуждаят от мощната подкрепа от трибуните.
Между 10 и 15 хиляди души се очакват тази вечер на Националния стадион “Васил Левски”. От БФС свалиха цените на билетите за втората среща на нашите.
Любо Пенев: С Италия не спечелихме една точка, а загубихме 2
Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев заяви на пресконференцията преди мача с Армения, че много добре е разучил противниковия отбор. Според него противникът тази вечер не се оставя да бъде надигран лесно. Любо Пенев е на мнение, че националният отбор е показал добра игра срещу Италия и в крайна сметка е загубил 2 точки, а не е спечелил 1.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Любо няма да пипа състава от Италия
Селекционерът Любослав Пенев възнамерява да заложи срещу Армения на същите единайсет, които стартираха в двубоя с Италия (2:2). Той е останал доволен от представянето на избраниците си, като според него само малшансът е попречил да бием скуадра адзура.
Любо споделя максимата, че когато машината върви, нищо по нея не трябва да се пипа. Затова селекционерът не смята да изневерява на принципите си и ще пусне добре стикования състав от мача с Италия. Единствените притеснения около отбора бяха свързани с контузията на Иван Иванов, който страдаше от травма в глезена. Лекарите на националите обаче са успели да вдигнат на крака бранителя на Партизан и той ще може да излезе титуляр срещу Армения.
Очаква се Пенев да не изневери на себе си и да пусне златната си резерва – Илиян Мицански след почивката. Нападателят носи голям късмет на Любо, когато се появи от скамейката. Именно той асистира на Георги Миланов за изравнителния гол срещу скуадра адзура. Интересно е, че Мицански е участвал в цели три от петте гола под ръководството на Пенев.
Любо ще направи сериозни промени в тактиката на своя отбор. Той е обърнал голямо внимание на слабостите на Армения. Селекционерът ще изисква от играчите си да разиграват бързо топката по тревата, тъй като защитата на гостите е доста бавна. Затова Пенев ще използва и някой скрити прийоми. Любо е наредил на хората, грижещи се за тревното покритие на „Васил Левски”, да намокрят терена непосредствено преди двубоя. Очаква се атаките на нашите да се развиват предимно отляво през Ивелин Попов. Идеята на Пенев е, че в тази зона играе 39-годишният ветеран на Армения Саргис Ховсепян, който не разполага с нужната скорост да се противопостави на капитана на нашите.