Илиан Илиев: Решихме да изиграем мача по-умно и това даде резултат (ВИДЕО)

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от показаното от своя отбор при победата с 1:0 срещу Лудогорец в двубой от шестия кръг на българското първенство.DSPORT.BG

„Толкова време нямахме победа. Всяка загуба има своята история, но днес от много време насам размислихме начина си на игра. С Лудогорец можеш да се надиграваш до 30 минути, но не повече. Днес се прибрахме и използвахме оставените от тях пространства и се радвам, че го постигнахме. Днес решихме да изиграем по-умно мача и даде резултат“, каза опитният треньор минути след края на мача във Варна.

„И на полувремето казах, че добре затваряме пространствата, но трябва да ги затрудняваме, когато вземем топката. Това, което говорихме с футболистите, да изиграем мача с повече акъл, те го направиха. Други пъти започваме с висока преса и оставяме пространства, докато днес играхме умно“, поздрави възпитаниците си Илиев.

„За самочувствието е добре. Борихме се, дадохме много от себе си. Може би и Лудогорец нямаше ден. Надяваме се с тази победа да играем по-уверено у дома. Поздравявам футболистите за умната игра“, надява се той.

Той коментира разнообразието в атака на своя тим: „Ние имаме и други играчи, които могат да дадат за отбора. Различен тип нападатели имаме, което е хубаво. Започнахме мача с Наско, който е по-тежък, после пуснахме по-пъргав човек“.

„Важното е, че опита удар. Той е с десен крак и е неудобен за защитата в тази ситуация. В такива мачове не е важно кой е победил, а това, че направихме нещото, което искаме. Имали сме и по-силни мачове, но днес показахме израстване. Щом като си изиграл мача умно, значи си израснал не само игрово, но и тактически“, каза Илиев за удара на Цветомир Панов.

„Поздравявам Илиан за рождения ден. Със сигурност той е радостен поне колкото нас, ако не и повече. Важното е да е здрав“, поздрави треньорът на моряците своя син, който имаше рожден ден в днешния 20 август.

„На „Армията“ винаги е тежко, но ще се опитаме да отидем и да играем умно, да се противопоставим. Сега почиваме един ден и се готвим за следващия мач“, завърши Илиев.

Морска болест връхлетя Лудогорец във Варна! Черно море отново е на върха

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS