Ивайло Чочев върна ЦСКА 1948 на победния път

ЦСКА 1948 записа трета победа от началото на сезона в efbet Лига и първа от втория кръг. На стадиона в Бистрица беше победен минимално Етър с 1:0 след гол от дузпа на Ивайло Чочев, който вкара първия си гол за кампанията. Това беше и дебют за Николай Панайотов начело на “червените”. Той замени на поста Атанас Рибарски след загубата от Крумовград в предишния кръг.DSPORT.BG

Първият удар в мача беше за ЦСКА 1948 в 7-ата минута. Талис беше изведен от Парвиз Умарбаев, но ударът на бразилеца мина високо над вратата на гостите от Велико Търново.

Три минути по-късно Ивайло Чочев стреля с глава след центриране от корнер, но и неговият удар мина встрани от вратата на Мартин Величков.

В 14-ата минута ЦСКА 1948 създаде първото наистина опасно положение. Педриньо изпълни корнер, като неговото центриране намери Елитон, който стреля опасно с глава. Неговият удар мина близо до страничната греда на Етър.

Първият точен удар дойде седем минути по-късно. Радослав Кирилов получи топката отляво, справи се със съперник и стреля от далечно разстояние като ударът му отиваше под горната греда на Величков, но вратарят се намеси с авторитет.

Следващата добра възможност се откри пред Педриньо, който се опита да отбележи с удар извън наказателното поле, но и той не намери целта.

В 26-ата минута Елитон стреля с глава. Изтрелът на капитана на “червените” срещна ръката на Янко Ангелов. След намесата на ВАР беше отсъден 11-метров наказателн удар от Стоян Арсов. Зад топката застана Ивайло Чочев, който откри резултата в 30-ата минута. Той стреля в десния ъгъл на вратаря. Величков докосна топката, но не успя да я изкара извън вратата. При повторенията останаха съмнения за засада на Антонио Вутов в атаката, при която се стигна до ъгловия удар.

Седем минути по-късно Чочев вкара топката за втори път във вратата на Етър. Попадението беше отменено поради засада.

В 38-ата минута Мартин Моран отправи първия удар за великотърновци в мача. Той стреля от далечно разстояние, но топката мина встрани от целта.

Три минути по-късно Педриньо се справи с двама футболисти на Етър в центъра на терена. Бразилецът напредна и с хубав удар от около 30 метра принуди Величков отново да покаже рефлекса си. В 42-ата минута дойде поредната хубава атака за ЦСКА 1948. Антонио Вутов беше изведен на хубава позиция, но изстрелът му не беше точен.

В 47-ата минута Янко Ангелов получи прекрасно центриране от Шахредин Букхолда и стреля с глава, но Даниел Наумов се отчете с хубаво спасяване. Последва контраатака за ЦСКА 1948, която завърши с опасен удар на Талис.

12 минути по-късно втори гол на “червените” беше отменен. Антонио Вутов пусна хубав извеждащ пас към Радослав Кирилов, който промуши топката във вратата на Етър, но беше с малко зад защитата на “виолетовите”.

В 64-ата минута Мартин Тошев се озова на хубава позиция, но стреля неточно. Девет минути по-късно Букхолда отправи удар в долния десен ъгъл на Наумов, но топката срещна мрежата от грешната страна.

В 83-ата минута Кирилов стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет тя излезе в корнер. Минута преди изтичането на редовното време Ивайло Димитров стреля с глава, но Даниел Наумов спаси. При положението останаха съмнения за дузпа.

В 91-ата минута ЦСКА 1948 беше много близо до втори гол. Активният Кирилов проби в наказателното поле и стреля, но ударът му срещна гредата.

Луканов: Пети мач губим заради ВАР

Николай Панайотов: Пропуските направиха мача по-изнервен (ВИДЕО)

ЦСКА 1948 – Етър 1:0

Ивайло Чочев 30′

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов – 6. Стив Фуртадо, 5. Елитон (К), 23. Емил Виячки, 4. Мики Орачев, 18. Ивайло Чочев, 7. Талис (73. – 22. Реян Даскалов), 8. Педриньо (73′ – 11. Бирсент Карагарен), 39. Парвиз Умарбаев (87′ – 9. Видар Кяртансон), 20. Антонио Вутов (17. 68′ – Никола Илиев), 99. Радослав Кирилов,

Резерви: 33. Генадий Ганев – 31. Том Рапнуи, 91. Райън Бидунга, 21. Емил Ценов, 24. Ерденис Гурища

Треньор: Николай Панайотов

Етър: 22. Мартин Величков, 2. Валери Христов (80′ – 14. Ивайло Димитров), 38. Владислав Найденов (71′ – Хавиер Леон), 7. Кольо Станев, 6. Пламен Димов, 77. Мартин Николов, 24. Шахредин Букхолда (74′ – 10. Денислав Ангелов), 15. Георги Ангелов (К), 29. Янко Ангелов, 8. Мартин Моран (80′ – 4. Георги Александров), 9. Мартин Тошев

Резерви: 12. Дамян Христов, 26. Мариян Иванов, 17. Атанас Атанасов, 21. Георги Иванов, 18. Павел Иванов

Треньор: Емануел Луканов

Жълти Картони: Мартин Тошев, Георги Ангелов, Радослав Кирилов

Съдия: Стоян Арсов

Стадион: Бистрица

Бек на ЦСКА 1948: Операцията е най-големият ужас за футболистите (ВИДЕО)

ЦСКА 1948 обяви любопитен гост за мача с Етър

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS