Нивата в Благоевград не попречи на Арда да задълбочи кризата в Пирин

Арда нанесе четвърта поредна загуба на Пирин в efbet Лига след успех в откриващия двубой от осмия кръг с 2:0. Попаденията за отбора от Кърджали бяха дело на Тонислав Йорданов и Преслав Боруков. С този успех Арда се изкачи до осмата позиция в таблицата с 10 точки, докато “орлетата” остават на дъното с една точка.DSPORT,BG

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалото дете на стадион “Дунав” в Русе. В петата минута двубоят беше прекъсната за минута аплодисменти в чест на Петър Хубчев, който се бори с коварна болест.

Феновете на Пирин поискаха оставката на шеф на клуба

В 7-ата минута дойде първият удар в мача. Той беше отправен от Лъчезар Котев, но беше блокиран от защитник на Пирин. 13 минути по-късно Данил Кондраков стреля от далечно разстояние, но ударът му мина встрани от вратата на Анатолий Господинов.

В 22-ата минута видяхме първата вратарска намеса. Абубакар Тангара отправи удар от границата на наказателното поле, но Максим Ковальов показа добър рефлекс.

Седем минути по-късно пред Котев се откри най-добрата ситуация в двубоя. Деян Лозев проби по дясното крило и подаде топката в наказателното поле, където намери Станислав Иванов. Неговият удар беше блокиран, но топката попадна в капитана на Арда, който излъга противник и стреля с левия крак, но Ковальов отново не позволи топката да попадне в мрежата му.

В 39-ата минута гостите от Кърджали получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Александър Дюлгеров след удар на Иван Тилев. Тонислав Йорданов застана зад топката. Ковальов спаси удара на нападателя. Топката попадна отново в Йорданов и този път топката попадна в мрежата. След известни колебания Георги Кабаков призна гола.

Първият точен удар за втората част дойде в 70-ата минута. Той беше отправен от появилия се като резерва Преслав Боруков от далечно разстояние, но не затрудни Ковальов.

В 81-ата минута дойде и най-чистото положение за Пирин, но ударът на Любомир Тодоров беше блокиран от защитник на Арда. Четири минути по-късно Пирин удари гредата. Симеон Александров центрира от корнер и Александър Дюлгеров засече топката. Тя тупна и се удари в напречната греда.

В следващата атака Преслав Боруков остана сам срещу Ковальов след грешка на защитата на “орлетата”, но вратарят на Пирин спаси.

В 88-ата минута Преслав Боруков удвои за Арда. Той мина през центъра на защитата на “орлетата” и този път не пропусна сам срещу стража на домакините.

В първата минута на добавеното време гол на домакините беше отменен. Пирин изпълни ъглов удар и топката стигна до Тодоров, който с хубав удар от далечно разстояние преодоля Анатолий Господинов. Георги Кабаков свири фал в нарушение.

В следващия кръг, който ще бъде след паузата за националните отбори, Пирин ще се изправи срещу Хебър, докато Арда ще посрещне Ботев Враца.

Пирин – Арда 0:2

39′ Тонислав Йорданов

88′ Преслав Боруков

Иво Тренчев: Трябва да започнем да взимаме точки, защото е тежко

Левски и Пирин играят на 14 септември

Тунчев за интерес на ЦСКА към Станислав Иванов: Може би ръководството ще разясни

Пирин: 12. Максим Ковальов – 4. Айуб Абу, 38. Александър Дюлгеров (К), 29. Мартин Бачев, 27. Георги Върбанов, 8. Дмитро Семенив, 73. Венцислав Бенгюзов (46′ – 33. Симеон Александров), 10. Данил Кондраков (61′ – 9. Станислав Костов), 11. Иван Тасев (46′ – 83. Христо Попадийн), 17. Борис Тютюков (69′ – 18. Велислав Минков), 7. Владимир Медвед (78′ – 30. Любомир Тодоров)

Резерви: 1. Марио Кирев – 5. Николай Бодуров, 25. Илиан Костов, 31. Александър Бучков

Треньор: Иво Тренчев

Арда: 1. Анатолий Господинов, 20. Деян Лозев (75′ – 4. Милен Стоев), 3. Умар Сако, 18. Джелал Хюсеинов, 7. Абубакар Тунгара, 11. Мартин Стойчев, 77. Илия Юруков (63′ – 21. Радослав Цонев), 33. Иван Тилев (63′ – 17. Иван Коконов), 80. Лъчезар Котев (К), 99. Станислав Иванов, 97. Тонислав Йорданов (63′ – 9. Преслав Боруков)

резерви: 36. Иван Дичевски, 8. Станислав Дюлгеров, 81. Христо Митев, 6. Пламен Крачунов, 27. Керимджан Игнатов

Старши треньор: Александър Тунчев

Съдия: Георги Кабаков

Жълти картони: Деян Лозев, Мартин Бачев, Умар Сако

Стадион: Христо Ботев

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS