Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: fokus-sport.net
Юнаци! Бием 1:0 гамените от Армения, съобщава вестник „7 дни спорт”,
Страхотен пробив на Ивелин Попов вляво, подаване успоредно на вратата и бляскав гол на Станислав Манолев в 43-ата минута донесоха победата на България срещу Армения. Една изключително важна победа в квалификациите за световно първенство, след която нашите имат 4 т. От два мача. От първата минута ние контролирахме играта, но без опасни атаки. Арменците се оказаха бързи, технични и провинциално груби. Стана много тежък мач. Те спираха атаките ни с много нарушения в средата на терена и опасно контраатакуваха. Постепенно стана ясно,че ние печелим, и гостите се изнервиха. Рискуваха да пуснат втори нападател, но това не сработи. В 93-ата минута Д. Рангелов остана сам срещу вратаря, но не вкара. Италианският треньор Прандели се оказа прав – много трудни са арменците.
Чичо Митко: Взехме три точки и вече имаме четири
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев бе превъзбуден след победата над Армения и коментира успеха типично в свои стил.
– Честитя победата на отбора, треньора, момчетата и на президента Борислав Михайлов. Трудно начало на мача, 15-20 минути, много трудно. Тези срещи са минавали преди години, същите, знаем как е. Сега условията са добри, добър футбол. Радвам се, че взехме три точки и вече са четири – заяви Пенев. Легендата на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла бе по-пестелив в изказването си след мача.
– Спокойно можехме да бием с 3:0. На моменти се разхождахме. Нека не избързваме, това е отбор, който тепърва започва да играе, има много млади момчета. Хубаво е, че трупат самочувствие. Не е нормално да направиш равен с европейския вицешампион и да има толкова малко хора. Цените на билетите не са високи, Всеки дава 30 лева за глупости. Цената не е важна. Това не трябва да е проблем.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Кървави заплахи преди Берое – Левски
Напрежението преди неделното дерби между Левски и Берое е на път да ескалира. След боя, който си спретнаха феновете на двата отбора по време на мача с Италия, сега ултрасите от Стара Загора готвят вендета. „Ние сме против вандализма, надявам се да няма ексцесии, но има хора, които искат да мъстят”, обяви шефът на фенклуба на Берое.
УЕФA блокира парите на ЦСКА
Комисията по финансов контрол към УЕФA излезе с решение вчера да блокира парите на ЦСКА за участието на отбора в евротурнирите. В „черния” списък от 23 клуба „армейците” правят компания на Атлетико (М), Спортинг (Л) и Фенербахче. „Червените” имат срок до края на месеца да отблокират 100 000 евро, които им се полагат за участието във втори кръг на Лига Европа. „Имаме защита, няма драма”, коментираха от ЦСКА. „Клубът е като заподозрян в убийство, но е невинен до доказване на противното”, каза лицензионният мениджър към БфС Красин Кръстев.
Разследват четири мача от „А” група за черно тото
Прокуратурата разследва четири мача от настоящия футболен сезон в „А” група за съмнение в манипулиране на резултати и симулативна игра. Това призна председателят на Комисията за етика и феърплей към БФС
Васил Василев пред TV7. На този етап не се дават конкретните данни кои са четирите срещи. Според наша информация три от участниците във въпросните мачове са Пирин (ГД), Ботев (Bp) и Етър.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Разследват два мача на Етър
Комисията “феърплей, peg и сигурност” към БфС е дала два мача от А група на прокуратурата. Това разкри шефът на звеното към централата ни ген. Васил Василев. Става въпрос за двубои на новака в А група Етър. В комисията са постъпили сигнали за срещите на болярите с Берое (г) и Пирин ГД (д). И в двата мача виолетовите загубиха с по 0:1.
“Две срещи на Етър – с Пирин Гоце Делчев и с Берое, са пратени на прокурор за проверка. Сигналът за мача с Берое е вследствие на изказване на президента на Етър, който каза, че имало нередни работи. Дадени са още и един мач от женското първенство и един от юношеското. Повече подробности не мога да ви кажа”, заяви ген. Василев пред “Тема Спорт”.
Левски се раздели с Диамутен
Сагата между Левски и защитника Сюлейман Диамутен най-после приключи. От “Герена” обявиха, че се разделят с малиеца по взаимно съгласие. Новината бе публикувана на официалния сайт на сините.
Диамутен дойде в Левски през зимната пауза на миналия сезон по желание на тогавашния треньор на тима Николай Костов. След това обаче той не успя да оправдае впечатляващата си визитка, включваща редица мачове за Лече и Рома в Серия А. От клуба не съобщиха каква неустойка са платили на защитника, който взимаше една от най-високите заплати.