Ботев (Пд) посреща ЦСКА – София в горещ сблъсък на “Колежа”

Слушай на живо

Ботев (Пловдив) и ЦСКА – София излизат един срещу друг в късния петъчен двубой от efbet Лига. Срещата от десетия кръг започва в 20:00 часа на стадион “Христо Ботев” и ще бъде ръководена от Георги Давидов.SPORTA.BG

Домакините са в явен подем в последно време, като в последните три мача спечелиха седем точки – победи над Етър и Славия и равенство срещу шампиона Лудогорец в Разград, което също можеше да бъде победа, ако не беше изравнителният гол на Якуб Пьотровски в добавеното време.

20Ботев (Пловдив) 3:1 СлавияСлед ремито с Лудогорец Ивелин Попов и колегите му получиха ден почивка от своя наставник Душан Керкез, като от сметките на босненския наставник изпадна защитникът Йеспер ван Хеертум. Нидерландецът ще бъде извън строя за поне месец и половина, защото е възпалена кръстна връзка от мача с шампионите. Очаква се на “Колежа” да има достатъчно публика, като да придаде нужния заряд на двубоя, като още вчера “бултрасите” брояха часовете до първия съдийски сигнал.

Полицията в Пловдив се стяга за двубоя на Ботев с ЦСКА - София

Полицията в Пловдив се стяга за двубоя на Ботев с ЦСКА – София

Същевременно ЦСКА – София също ще търси продължаване на добрите игри, като в последните си два мача момчетата на Нестор Ел Маестро постигнаха победи на нула – над Берое (3:0) и ЦСКА 1948 (2:0). В отлична форма при “червените” очевидно се намира голмайсторът на тима Дюкенс Назон, който има пет попадения в шест срещи от началото на първенството. Добра игра традиционно показва и Тобиас Хайнц, който е сред любимците на феновете на отбора. Много силен мач срещу ЦСКА 1948 записа и националът Християн Петров, който почти нямаше сгрешено отиграване с топката.

Компютърът на ЦСКА - София

Компютърът на ЦСКА – София

При победа на “Колежа” футболистите от Борисовата градина излязат трети във временното класиране, като към момента те са десет точки от първото място, което заема Локомотив (Пловдив). “Смърфовете” обаче са с мач повече спрямо “червените”.

21ЦСКА - София : ЦСКА 1948efbet Лига, Х кръг

Ботев (Пловдив) – ЦСКА – София 

Вероятни състави: 

Ботев (Пловдив)Ханкич, Ето’О, ТамКонтеБалоянис, Калабельов, ПерераАкереПоповРабейБароан

ЦСКА – СофияБусатоВионПетровКордобаТурицовЮгаЛиндсетКареасоХайнцНазонФаетон

НАЧАЛО: 20:00
СТАДИОН: “Христо Ботев”, гр. Пловдив
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Давидов