Груба вратарска грешка лиши Лудогорец от успех срещу непобеден Локо Пд

Лудогорец и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 на стадион „Хювефарма Арена“ в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” успяха да стигнат до откриващото попадение още в 9-ата минута, когато Бърнард Текпетей се разписа във вратата на гостите. Петър Андреев пък се възползва от груба грешка на Симон Слуга в 85-ата минута, с което спаси и точката за своя тим.DSPORT.BG

Локомотив Пловдив остава лидер в efbet Лига с актив от 29 точки, като воденият от Александър Томаш тим остава непобеден от началото на сезона. Лудогорец пък остава на 5-о място във временното класиране с актив от 17 точки, но и два мача по-малко от днешния си опонент.

Срещата започна с натиск от страна на домакините, които успяха да открият резултата след само 9 минути игра на “Хювефарма Арена”. Якуб Пьотровски даде дълго подаване зад гърба на отбраната на Локомотив Пловдив. Бърнард Текпетей надбяха Хорхе Сегура и елегантно пусна топката покрай Динко Хоркаш, за да реализира.

Само три минути по-късно Бърнард Текпетей бе близо да вкара и втория си гол в мача, след като от малък ъгъл се опита да изненада стража на гостите. Топката обаче се удари в десния страничен стълб на вратата на Локомотив Пловдив.

Симон Слуга направи груба грешка, а Евандро се възползва от ситуацията и стреля от малък ъгъл към опразнената врата. Ударът на футболиста на Локомотив Пловдив обаче не бе достатъчно прецизен и не успя да порази целта в 21-ата минута на срещата.

Бърнард Текпетей изведе Руан Секо зад гърба на отбраната на Локомотив Пловдив в 30-ата минута. В момента, в който се очакваше бразилецът да свие топката за Текпетей или Кайо Видал, той реши да стреля, което се оказа грешно решение.

Георги Минчев пусна топката за Джовани, който веднага отправи изстрел с десния си крак към горния ляв ъгъл на вратата на Лудогорец в 38-ата минута. Симон Слуга обаче се намеси по великолепен начин в първия случай, в който му се наложи да прави ключово спасяване.

Лудогорец продължи с натиска си и в дебютните минути на второто полувреме. В 52-ата минута Бърнард Текпетей изведе Руан Секо зад гърба на отбраната на Локомотив Пловдив. Бразилецът размина Ефе Али и копна Хоркаш, но топката рикошира в десния страничен стълб на вратата на “смърфовете”. Последва добавка от страна на Кайо Видал, но Ефе Али се хвърли самоотвержено на шпагат и изби топката.

Ангел Лясков шутира от границата на наказателното поле в 66-ата минута, но ударът му бе блокиран от Оливие Вердон. Локомотив Пловдив получи правото да изпълни корнер, от който очабе не стигна до опасност пред вратата на Симон Слуга.

Рик Джонатан комбинира на двойно с Руан Секо, след което излезе очи в очи срещу Динко Хоркаш в 69-ата минута. Бразилецът стреля от близко разстояние, но хърватският страж на гостите показа завиден рефлекс и изби топката.

Рик Джонатан навлезе през центъра в наказателното поле на гостите в 75-ата минута и потърси горния десен ъгъл, но отново Хоркаш се намеси по великолепен начин и отрази.

Локомотив Пловдив стигна до изравнителното попадение в 85-ата минута, когато Симон Слуга се забави при разиграването, а Петър Андреев, блокирайки подаването му към Ноа Сонко Сундберг, прати топката във вратата, като по този начин възстанови паритета.

В 89-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Локомотив Пловдив, имаше серия от блокирани изстрели от страна на защитата на Локомотив Пловдив, като първоначално Мартин Паскалев блокира изстрел на Пьотровски, а после и Динко Хоркаш се намеси след удар на футболист на Лудогорец.

В третата минута от добавеното време Якуб Пьотровски стреля от границата на наказателното поле, но Динко Хоркаш отново бе на висота и успя да спаси своя тим.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:1

1:0 Бърнард Текпетей 9′

1:1 Петър Андреев 85′

Лудогорец: 12. Симон Слуга – 16. Аслак Фон Витри, 26. Ноа Сонко Сундберг, 24. Оливие Вердон, 17. Сон – 8. Клод Гонсалвеш (87′ – 10. Матиас Тисера) – 77. Кайо Видал (61′ – 7. Рик Джонатан), 6. Якуб Пьотровски, 82. Иван Йорданов (71′ – 30. Педро Нареси), 37. Бърнард Текпетей (К) (61′ – 11. Мунир Шуиар) – 99. Руан Секо (71′ – 90. Спас Делев)

Резерви: 1. Серджио Падт – 22. Франко Русо, 64. Доминик Янков, 88. Тодор Неделев

Треньор: Ивайло Петев

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш (К) – 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 12. Ефе Али (81′ – 4. Мартин Паскалев), 2. Оливер Кандем – 7. Бабакар Дион (76′ – 22. Ивайло Иванов), 6. Христо Иванов (46′ – 99. Леонардо Сена), 21. Евандро, 10. Джовани – 17. Алфа Конте (49′ – 11. Петър Андреев), 9. Георги Минчев

Резерви: 81. Кристиан Томов – 16. Кристиян Пешов, 33. Георги Каракашев

Треньор: Александър Томаш

Жълтr картонr: Аслак Фон Витри (Лудогорец); Евандро, Алфа Конте, Динко Хоркаш, Георги Минчев, Хорхе Сегура (Локо Пд);

Съдия: Никола Попов

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS