„Добруджа“ игра геройски срещу лидера в Първа лига, но отпадна след продължения

„Добруджа“ и „Локомотив“ (Пловдив) направиха голово шоу на стадион „Дружба“ на 1/16-финалите на Купата на България. Добричлии бяха близо до изненадата, но отпаднаха след 3:4 за гостите след продължения.

И в двата отбора имаше много отсъстващи основни играчи, поради наказания, контузии и повиквателни за национални отбори, но въпреки това един от фаворитите във Втора лига и лидерът в Първа направиха зрелищен и качествен мач. Добруджанци показаха силна игра и дори останали с човек по-малко още преди средата на първото полувреме, стигнаха до равенство след 90 минути игра.

Срещата започна с ранен гол за домакините. След центриране от корнер в 6 мин. Димитър Пиргов се извиси и с глава отбеляза за 1:0. В 19 мин. обаче „Добруджа“ остана с човек по-малко. Светослав Николов получи директен червен картон за удар с лакът при единоборство с Кристиян Пешов. Малко преди почивката „Локомотив“ изравни с голяма доза шанс. Белгиецът Бабакар Дион центрира от десния фланг, топката премина през купа от играчи в наказателното поле без никой от двата отбора да успее да играе с нея и влезе във вратата. Във втората минута на второто полувреме белгиецът записа и асистенция, като след неговото центриране Георги Каракашев с глава изведе „Локомотив“ напред в резултата. Макар и с човек по-малко, скоро след това жълто-зелените успяха да достигнат до два опасни удара, но хърватинът Динко Хоркаш опази вратата си. Минута преди края на редовното време с удар от границата на наказателното поле Андриан Димитров отбеляза за 2:2 и вкара мача в продължения. Бабакар Дион в 98 мин. се разписа за втори път и „Локомотив“ отново поведе. В края на първото продължение Димитър Пиргов бе близо до ново изравняване, но ударът му с глава след корнер разтресе горната греда. В 111 мин. Георги Минчев от дузпа покачи на 4:2 за „Локомотив“. Шериф Осман върна един гол в 120 мин., но за повече драма в този мач нямаше време.