Бомба в БЛИЦ след резила от Литва! Търпението към Кръстаич се изчерпва

снимка: Анто Узунов / Startphoto.bg

Неприятната загуба от Литва  с 0:2 снощи понижи до критична степен доверието в сръбския селекционер на тима ни Младен Кръстаич, научи БЛИЦ от свои източници, близки до президента на БФС Борислав Михайлов и до спортния директор Георги Иванов.блиц

Футболните ръководители са наясно със сравнително ниското ниво на футболистите ни и това, че по-голямата част от тях не само, че не играят в престижни европейски отбори, но и често не са титуляри в родните клубове.

По тази причина на Младен Кръстаич бе даден пълен картбланш да избира смело своите състезатели за квалификационните мачове.

Но разочарованието идва оттам, че сърбинът явно изпитва сериозни затруднения в селекцията и в почти всеки мач националния тим излиза с поне 4-5 нови имена.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Внезапните и резки промени са не само сред полевите играчи, но и сред вратарите.

Силният характер на Кръстаич и голямата подкрепа на капитана Кирил Десподов и съотборниците му до този момент му осигуряваше сигурен имунитет срещу смяна.

Но търпението към него е напът да се изчерпи много скоро. Крайната дума ще има Изпълкомът на БФС.

Мнозина футболни деятели очакваха, че след серията негативни резултати Кръстаич ще поеме отговорност и ще си подаде оставката, но такива индикации засега няма.

Медията ни научи, че ако БФС реши да се раздели с Кръстаич, за негов наследник ще се конкурират четирима български наставници.

Това са селекционерът на младежите Александър Димитров, който е доказал, че може да гради таланти и да ги подготвя за първия отбор; треньорите на Черно море – Илиан Илиев и на Локомотив (Пловдив) – Александър Томаш, които се превърнаха в положителни изненади в българския шампионат с големия брой победи, които записаха; и Станимир Стоилов, който преди половин година напусна Левски, а в момента името му се спряга за кипърския АПОЕЛ.

Всеки един от тях има своите шансове в случай, че Кръстаич се раздели с националния тим.