’Лъвчетата’’ изпуснаха да направят геройски обрат в края срещу косоварските ‘’актьори’

България U21 и Косово U21 завършиха при резултат 1:1 под проливния дъжд на стадион „Александър Шаламанов“ в София в квалификационен мач за младежкото европейско първенство. Ардит Тахири изведе гостите напред в резултата след точно изпълнена дузпа в 8-ата минута, а гол-шедьовър в първата минута на добавеното време на Мартин Сораков донесе равенството за „лъвчетата“ срещу гостите от Косово, които останаха с човек по-малко след червен картон на Анди Хоти в 81-ата минута.DSPORT.BG

Главният рефер Ян Петрик вдигна 12 жълти и един червен картон в рамките на двубоя.

След спечелената точка България U21 събра актив от 5 точки след четвъртия си изигран двубой и заема 3-о място в група „D“, докато Косово U21 е на 4-а позиция с 4 пункта.

Двубоят започна равностойно, но в 8-ата минута Косово получи правото да изпълни дузпа, след като удар от воле на Ветон Туша срещна ръката на Никола Илиев. Ардит Тахири се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и прати Дамян Христов в обратния ъгъл, реализирайки за 1:0.

Ариан Лугики се измъкна отдясно на нападението на Косово в 28-ата минута и стреля, но прати топката право в обятията на Дамян Христов.

Даниел Любомиров се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле на гостите в 30-ата минута, но ударът му бе блокиран.

В началните минути на второто полувреме имаше много брак в действията на двата отбора, като не стигна дори до точен удар по посока на някоя от двете врати.

Косово остана с човек по-малко на терена в 81-ата минута, след като Анди Хоти влезе опасно в краката на Георги Николов с високо вдигнати бутони и по този начин не остави друго за главния арбитър, освен да му вдигне червен картон.

Най-опасното положение за България до този момент дойде в 86-ата минута, когато Кристиян Стоянов стреля след рикошет от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата, пазена от Алтин Гьокай, който симулира контузия след ситуацията, каквото правеха и неговите съотборници в рамките на цялото второ полувреме.

Във втората минута на добавеното време Мартин Сораков получи топката на около 30 метра дистанция от голлинията от Никола Илиев. Офанзивният футболист отправи мощен изстрел ниско по тревата към долния ляв ъгъл на косоварската врата, за да възстанови паритета.

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS