ЦСКА – София гостува в Благоевград с единствената мисъл за победа

Слушай на живо

Слушай на живо:Пирин (Благоевград) – ЦСКА-София
0 seconds of 0 secondsVolume 48%
00:00
00:00

Пирин и ЦСКА – София се изправят един срещу друг в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” в Благоевград е от 19:00 ч. и ще бъде ръководен от Драгомир Драганов. Двата отбора влизат в срещата от коренно различни позиции в класирането – “oрлетата” заемат 13-о място, докато тимът на Нестор Ел Маестро е трети.

“Червените” се намират в отлична форма и записаха шест победи и две равенства в последните си 8 шампионатни мача. В последния кръг ЦСКА – София не успя да се наложи над Левски (1:1), но въпреки това продължи серията си без загуба. Днес гостите от столицата ще бъдат пределно мотивирани да си тръгнат с трите точки.SPORTAL.BG

Пирин (Благоевград)

Пирин (Благоевград)
efbet Лига, България
2023/2024
vs
ЦСКА-София

ЦСКА-София
efbet Лига, България
2023/2024
13
3
2
8
7
19
Мачове
Победи
Равенства
Загуби
Отбелязани голове
Допуснати голове
12
7
4
1
17
7

Пирин значително подобри представянето си след назначението на Иво Тренчев. Благоевградчани постигнаха три поредни победи, след които последваха едно равенство – със Славия (1:1), и една загуба – от Лудогорец (0:4). Въпреки трудната задача, “орлетата” ще опитат да изненадат един от фаворитите за титлата.

По време на паузата за националните отбори и ЦСКА – София, и Пирин изиграха по един двубой. Този на “червените” беше с приятелски характер, а тимът разби Литекс с 5:1. Футболистите на Тренчев пък отстраниха Вихрен за Купата на България и се класираха за осминафиналите в турнира.

ЦСКА - София разгроми Литекс

ЦСКА – София разгроми Литекс

Нестор Ел Маестро намери оптималния вариант за титулярен състав, който до момента му носи успех, и едва ли ще предприеме сериозни промени. Трима от играчите обаче трябва да бъдат много внимателни, тъй като “висят” с по четири жълти картона – Тибо ВионАмос Юга и Марселино Кареасо.

Аут за днешната среща са трайно контузените Юрген Матей и Брадли де Нойер, както и младокът Асен Дончев. Добрата новина за ЦСКА – София е, че Браян Морено е напълно възстановен и ще бъде на разположение на наставника на столичани.

Пирин без двама срещу ЦСКА - София

Пирин без двама срещу ЦСКА – София

Домакините ще бъдат без Александър Бучков и Симеон Александров, който играят в Пирин като преотстъпени от “Армията”. Владимир Медвед пък има травма, която го поставя под въпрос за мача.

През миналия сезон “червените” постигнаха две победи срещу днешния си съперник.

26Пирин (Благоевград) 0:1 ЦСКА - СофияПИРИН – ЦСКА – СОФИЯ

Вероятни състави:

ПИРИН: Ковальов, Семенив, Дюлгеров, Бачев, А. Йорданов, Бенгюзов, Абу, Суда, Тасев, Тютюков, Комано

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кордоба, Петров, Шакич, Юга, Хайнц, Кареасо, Линдсет, Естрада, Асприля
СТАДИОН: “Христо Ботев”, Благоевград
СЪДИЯ: Драгомир Драганов
НАЧАЛО: 19:00 часа