Автогол и дузпа = първа домакинска победа на Етър, Ботев Враца продължава да затъва

Етър Велико Търново постигна първа домакинска победа от началото на сезона в еfbet Лига, след като се нуждаеше от обрат от 0:1 до 2:1, за да се наложи срещу Ботев Враца в мача от 15-ия кръг на шампионата. Бубакар Траоре изведе гостите напред в резултата, но след това Красимир Костов си вкара автогол, а Ивайло Димитров от дузпа донесе успеха на „виолетовите“ в мача.DSPORT.BG

Ботев Враца успя да излезе напред в резлутата още в петата минута. Марко Мажуга върна от аутлинията, топката се удари в Янко Ангелов, а Мартин Величков не успя да се намеси и на сантиметри от голлинията Бубакар Траоре мушна топката във вратата за 0:1. 

В 10-ата минута Етър се върна в мача. Крум Стоянов проби отляво и върна към Мартин Моран, който отправи плътен изстрел по земя – топката се удари в гредата, а след това и в Красимир Костов и влетя във вратата му за 1:1. 

В 18-ата минута феновете на двата отбора огласиха стадион “Ивайло” със скандирания “Оставка”.

Етър организира бърза контраатака в 23-ата минута, когато Димо Бакалов напредна и стреля коварно, но Красимир Костов внимаваше и успя да избие топката в корнер.

Седем минути по-късно Крум Стоянов центрира в наказателното поле на Ботев Враца, където Ивайло Димитров бе изпуснат и стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Красимир Костов.

В добавеното време на първата част топката стигна до Ивайло Димитров, който отправи удар от точката за изпълнение на дузпа, като топката срещна левия страничен стълб на вратата на Ботев Враца, а след това се удари в краката на Краси Костов, за да бъде избита от защитник. В ситуацията обаче беше отсъдена и засада.

Етър направи много сериозен пропуск в 48-ата минута. Крум Стоянов се пребори за топката по левия фланг, след което центрира в наказателното поле на Ботев Враца, където Димо Бакалов бе оставен непокрит и стреля с глава, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Красимир Костов. След това топката попадна в Шахредин Букхолда, който финтира Мартин Христов и стреля, но Красимир Костов направи страхотно спасяване. Димо Бакалов след това бе най-съобразителен и изпревари всички за топката, а Костов извърши нарушение срещу него. Съдията Красен Георгиев веднага свири дузпа за Етър, а ВАР потвърди неговото решение. 

Наказателният удар бе реализиран от Ивайло Димитров в 50-ата минута. Нападателят прати топката в долния ляв ъгъл на врататата на Красимир Костов, който хвана ъгъла, но не успя да спаси. 

Спас Георгиев центрира в наказателното поле на Етър в 62-ата минута, където защитата на домакините заспа и остави Бубакар Траоре непокрит, вратарят Мартин Величков също не действа концентрирано.  Траоре отблизо стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Етър.

Пет минути по-късно Марко Мажуга преодоля двама футболисти на Етър, след което стреля, но Мартин Величков се намеси и спаси.

В 71-ата минута Мажуга центрира в наказателното поле на Етър, където Мартин Величков излезе, за да улови топката, но не игра добре и тя след това попадна в краката на Красимир Тодоров, който имаше опразнената врата пред себе си, но Георги Ангелов се намеси решаващо и успя да блокира удара му. 

Няколко секунди по-късно пред Ловре Кнежевич се откри добра възможност в наказателното поле на Ботев Враца, но Красимир Костов спаси.

Ботев Враца допусна четвърта поредна загуба в еfbet Лига.

Етър остава последен в класирането с 8 точки, колкото има и Славия, а Ботев Враца е с 10.

През следващата седмица Етър има два мача – домакинство срещу ЦСКА и гостуване на Славия. Ботев Враца е домакин на Локомотив София.

ЕТЪР – БОТЕВ ВРАЦА 2:1

0:1 Бубакар Траоре 5′

1:1 Красимир Костов 10′(авт)

2:1 Ивайло Димитров 50′(дуз)

Етър: 22. Мартин Величков, 7. Кольо Станев, 15. Георги Ангелов -к, 6. Пламен Димов, 77. Мартин Николов, 8. Мартин Моран (87′ – 4. Георги Александров), 29. Янко Ангелов, 70. Димо Бакалов (60′ – 10. Ловре Кнежевич), 25. Крум Стоянов (65′ – 11. Илкер Будонов), 24. Шахредин Букхолда (87′ – 26. Мариян Иванов), 14. Ивайло Димитров (60′ – 9. Мартин Тошев)

резерви: 1. Ангел Мартинов, 2. Валери Христов, 32. Осама Алу, 33. Луис Кордова

треньор: Светослав Петров

Ботев Враца: 76. Красимир Костов, 23. Браян Мендоса (53′ – 16. Красимир Тодоров), 3. Мартин Кавдански, 20. Мартин Христов, 7. Момчил Цветанов, 77. Стефан Велев, 10. Спас Георгиев (88′ – 4. Луис Фелипе), 9. Даниел Генов, 14. Марко Мажуга (88′ – 24. Мартин Смоленски), 21. Бубакар Траоре (67′ – 11. Жан-Пиер Да Силва), 19. Браян Переа

резерви: 34. Федерико Бариос, 8. Митко Панов, 26. Луга Джиле, 37. Марио Киконда, 22. Петър Кепов

треньор: Христо Янев

съдия: Красен Георгиев

стадион: “Ивайло”

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS