Берое постави под масирана атака вратата на Пирин, но Ковальов я обезвреди и спаси точката

Берое и Пирин завършиха при нулево равенство в Стара Загора в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Вратарят на „орлетата“ Максим Ковальов беше големият герой за своя тим, след като направи цели 9 спасявания в хода на мача и по този начин съхрани точката за своя тим, който не стигна до нищо интересно в нападение.

След спечелената точка Берое остава на 8-о място с актив от 21 точки, докато Пирин е на 13-а позиция с 12 пункта.

Берое започна по-активно в дебютните минути на мача. Енцо Ойос стреля от средна дистанция във 2-ата минута, но Максим Ковальов отрази.

След центриране от статично положение от страна на Енцо Ойос в 5-ата минута, Лучиано Скуадроне се извиси на втора греда и стреля опасно с глава, но стражът на Пирин внимаваше и успя да избие топката.

Аймен Суда стреля директно от пряк свободен удар в 8-ата минута на около 25 метра от голлинията. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Родриго Ачинели.

В следващите минути от двубоя темпото на игра спадна, а до чисти положения пред някоя от двете врати не се стигна.

Жорди Говеа изведе Вини Трибуле по левия фланг на нападението зад гърба на защитата на Пирин в 38-ата минута. Голмайсторът на Берое овладя и стреля, но право в напречната греда.

Енцо Ойос стреля от средно разстояние в 40-ата минута към долния ляв ъгъл на вратата на Пирин, но Ковальов демонстрира страхотен рефлекс и успя да отрази.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Аймен Суда получи топката на границата на наказателно поле, но ударът му премина над напречната греда на вратата, пазена от Родриго Ачинели.

Берое продължи с натиска си в началните минути на второто полувреме. Жорди Говеа получи топката на лявото крило, след което центрира на втора греда, къзето Вини Трибуле засече с глава в 47-ата минута, но не успя да порази целта.

Вини Трибуле направи страхотен самостоятелен рейд по лявото крило и навлезе навътре, за да отправи удар, който обаче не затрудни Максим Ковальов, който изби в 53-ата минута.

Трибуле комбинира с Енцо Ойос, който продължи за Франческо Политино, който засече, но покрай десния страничен стълб в 55-ата минута.

Ойос се поита да изненада Максим Ковальов с удар от далечна дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата на Пирин в 57-ата минута.

Вини Трибуле овладя топката с гръб към вратата и подаде за Леандро Годой, който стреля от точката за изпълнение на дузпа, но топката попадна право в ръцета на Максим Ковальов в 63-ата минута.

Футболистите на Берое имаха претенции за дузпа в 68-ата минута, когато Леандро Годой се свлече в наказателното пое на Пирин, но дузпа не бе отсъдена, тъй като футболистът на “зелените” бе повален от Густаво Каскардо, който бе избутан от Айуб Абу.

Сегундо Пачаме навлезе към средата и комбинира с Ойос, който отправи мощен изстрел от далечна дистанция към горния ляв ъгъл на вратата, но отново вездесъщият Максим Ковальов отрази в 72-ата минута.

Само две минути по-късно Франсиско Политино се възползва от рикошет в наказателното поле на Пирин и стреля. Вратарят на “орлетата” обаче отново отрази.

Първият точен удар за Пирин дойде във втората минута на добавеното време на мача, когато Аймен Суда навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но Родриго Ачинели нямаше никакви проблеми да отрази.

Берое – Пирин 0:0

Ачиари: Трябва да продължим да трупаме точки и да израстваме (ВИДЕО)

Иво Тренчев: Тежък мач, но сме доволни и на точката (ВИДЕО)

Берое: 23. Родриго Ачинели – 2. Густаво Каскардо, 3. Франко Рамос, 5. Лучиано Скуадроне, 6. Жорди Говеа – 21. Тиаго Сейхас (К), 24. Стефан Гаврилов (60′ – 20. Сегундо Пачаме) – 11. Франсиско Политино, 10. Енцо Ойос (89′ – 98. Бруно Шмуц), 91. Вини Трибуле (76′ – 99. Майк Севайос) – 9. Леандро Годой

Резерви: 1. Хуан Лунгарсо – 7. Александър Петров, 14. Викторио Вълков, 15. Стефанов Антониу, 18. Станислав Йовков, 19. Васил Василев

Треньор: Хосе Луис Ачиари

Пирин: 12. Максим Ковальов – 77. Андрей Йорданов (66′ – 27. Георги Върбанов), 38. Александър Дюлгеров (К), 29. Мартин Бачев, 8. Дмитро Семенив – 83. Христо Попадийн, 4. Айуб Абу – 11. Иван Тасев (90′ – 7. Владимир Медвед), 20. Аймен Суда, 17. Борис Тютюков (75′ – 33. Симеон Александров) – 19. Юго Комано

Резерви: 1. Марио Кирев – 9. Станислав Костов, 16. Мартин Георгиев, 18. Велислав Минков, 25. Илиан Костов, 30. Любомир Тодоров

Треньор: Иво Тренчев

Жълти картони: Стефан Гаврилов. Енцо Ойос (Берое); Мартин Бачев, Христо Попадийн, Айуб Абу, Юго Комано (Пирин)

Съдия: Венцислав Митрев

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS