ЦСКА 1948 нанесе един смъртоносен изстрел над доминантен, но крайно неефективен Левски

ЦСКА 1948 се наложи над Левски с 1:0 на стадион “Витоша” в Бистрица в последен двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. „Сините“ бяха доминантният отбор на терена, но след гол-красавец от страната на Педриньо в една от малкото си възможност отборът на ЦСКА 1948 се поздрави и с краен успех. Антонио Вутов получава директен червен картон в 80-ата минута, като остави „червените“ с човек по-малко на терена до края на двубоя. DSPORT.BG

След този успех ЦСКА 1948 събра актив от 26 точки, заемайки 6-о място в efbet Лига. Левски пък остава на 5-а позиция с 27 пункта в актива си на точка от днешния си опонент, който е с два изиграни мача по-малко.

Така Левски не е усетил вкуса на победата срещу този опонент в последните 5 мача, след като за последните „сините“ победи ЦСКА 1948 през февруари 2022 година. Оттогава Левски претърпя три поражения и завърши два пъти наравно.

Домакините бяха по-активни в дебютните минути на двубоя. Ивайло Чочев изведе Георги Русев зад гърба на отбраната на Левски в 8-ата минута. Нападателят на ЦСКА 1948 излиза от вратата в очите с Пламен Андреев и стреля, норят на “сините” отрази. Последва добавка от страната на Русев, но топката премина над напречната греда, а и страничният арбитър вдигна флага си за засада.

Георги Русев отново се извежда с дълго подаване зад гърба на отбраната на Левски в 11-ата минута. Нападателят на домашните потърси близкия ъгъл на вратата на “сините”, но Пламен Андреев се намеси, а и отново бе вдигнат флаг за засада.

След изпълнение на статично положение за Левски в 12-ата минута Дарлан центрира за Роналдо, който свали с глава за Хосе Кордоба, чийто удар обаче премина над напречната греда на вратата, пазена от Даниел Наумов.

Жереми Петрис напредва през центъра и се опитва изненадващо да стража на домашните с удар от далечна дистанция в 19-ата минута. Топката обаче премина над вратата на ЦСКА 1948.

Роналдо комбинира с Марин Петков, който нагласи топката на левия крак и изпрати мощен изстрел към горния десен ъгъл, но Наумов се намеси по блестящ начин и изби в 26-ата минута.

Георги Русев центрира от стачино положение в 30-ата минута в наказателното поле на “сините”, където Симеон Петров се извиси над Хосе Кордоба и стреля с глава, но неточно.

Джавад Ел Джемили шутира ниско по тревата от границата на наказателното поле в 40-ата минута. Даниел Наумов обаче се намеси, но не бе напълно убедителен. Марин Петков се възползва от рикошета и се опита да прехвърли технично стража на ЦСКА 1948, но топката бе право в левия страничен стълб на вратата.

“Сините” продължиха с натиска си в следващите минути. Цунами стреля от воле в 42-ата минута, а топката рикошира в ръката на Ерденис Гурища. Драгомир Драганов обаче не сметна, че контактът е достатъчен да отсъди дузпа и играта продължи с неточен удар от страна на Асен Митков.

Левски продължи да натиска и през второто полувреме. В 58-ата минута Марин Петков отне топката в наказателното поле на ЦСКА 1948 от Емил Виячки и комбинира с Асими Фадига, чийто удар бе отразен от Наумов. Последва добавка от страна на Марин Петков, който за втори път в срещата уцели левия страничен стълб.

Педриньо получи топката на около 30 метра от голлинията на вратата на Левски. Бразилският футболист на ЦСКА 1948 се завъртя и премина през Асен Митков, след което отправи мощен изстрел към горния ляв ъгъл на вратата на Левски, не оставяйки никакви шансове на Пламен Андреев да отрази в 60-ата минута.

Джавад Ел Джемили стреля във вратарския ъгъл от пряк свободен удар в 64-ата минута, но Даниел Наумов внимаваше и успя да избие топката, така че да няма добавка от друг футболист на “сините”.

Георги Русев излезе на чиста позиция в наказателното поле на Левски в 70-ата минута, след като получи топката от Парвиз Умарбаев. Ударът на българския национал обаче не затрудни Пламен Андреев, който улови топката.

Цунами се справи с двама бранители на ЦСКА 1948 с великолепен финт и навлезе в наказателното поле на “червените” в 72-ата минута, след което сви за Патрик-Габриел Галчев, чийто удар премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Георги Русев центрира в наказателното поле на Левски в 79-ата минута, а Ивайло Чочев стреля с глава, но Пламен Андреев успя да отрази. През това време Антонио Вутов се опита да засече топката, но вместо това футболистът на ЦСКА 1948 влезе с бутонките си към тялото на стража на Левски. Заради това си действие Вутов получи жълт картон, а след проверка на ситуацията чрез ВАР той получи директен червен картон и остави своя тим с 10 души на терена.

В 86-ата минута Ел Джемили изведе Галчев отдясно, който сви топката за Роналдо, чийто удар обаче премина покрай целта.

В петата минута от добавеното време Галчев центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Асен Чандъров стреля опасно с глава, но Даниел Наумов отрази.

ЦСКА 1948 – Левски 1:0

1:0 Педриньо 60′

Костов: Критиците се увеличават, но в най-скоро време те ще се хората, които ще ни поддържат (ВИДЕО)

Панайотов: Със сигурност е сладко, когато биеш Левски (ВИДЕО)

Педриньо: Да вкарам на Левски е по-специално (ВИДЕО)

ЦСКА 1948:  29. Даниел Наумов – 24. Ерденис Гурища, 23. Емил Виячки, 87. Симеон Петров, 15. Симеон Василев – 28. Неделко Пищевич, 18. Ивайло Чочев (К), 21. Емил Ценов (62′ – 39) Парвиз Умарбаев) – 8. Педриньо (73′ – 99. Радослав Кирилов), 10. Георги Русев (90’+4′ – 91. Райън Бидунга), 11. Бирсент Карагарен (62′ – 20. Антонио Вутов)

Резерви:  33. Генадий Ганев – 6. Стив Фуртадо, 7. Талис, 17. Никола Илиев, 26. Аерон Зинга

Треньор:  Николай Панайотов

Левски:  1. Пламен Андреев – 2. Жереми Петрис, 50. Кристиан Димитров, 33. Хосе Кордоба, 6. Вендерсон Цунами (К) – 10. Асен Митков (71′ – 9. Рикардиньо), 37. Дарлан (82′ – 20. Асен Чандъров) – 7. Роналдо, 97. Асими Фадига (82′ – 8. Андриан Краев), 88. Марин Петков (71′ – 22. Патрик-Габриел Галчев) – 11. Джавад Ел Джемили

Резерви:  13. Николай Михайлов – 4. Виктор Любенов, 5. Келиан ван дер Каап, 14. Илиян Стефанов, 21. Кристиян Йовов

Треньор:  Николай Костов

Жълти картони:  Педриньо, Симеон Василев ( ЦСКА 1948 ); Рикардиньо ( Левски )

Червен картон:  Антонио Вутов ( ЦСКА 1948 )

Съдия:  Драгомир Драганов

 Новините на Dsport и във  FacebookViberYouTubeTikTok  и  Instagram !

 Мобилният App на Dsport вече е тук – изтеглете за  Android  и  iOS