Арда трябваше да вкара четири гола, за да победи Локо Сф при спорно съдийство

Арда Кърджали трябваше да вкара четири гола, за да победи все пак с минималното 1:0 Локомотив София като гост в първия мач от 20-ия кръг на еfbet Лига. Двубоят бе белязан от много решаващи намеси на ВАР. Единственото зачетено попадение в срещата реализира Станислав Иванов в 84-ата минута. Три гола за тима от Кърджали не бяха зачетени след съдийски намеси, като при първата останаха много сериозни съмнения дали крайното решение на реферите бе правилно. Футболистите на Александър Тунчев освен това на два пъти бяха спирани от гредите. Съдията Владимир Вълков свири дузпа през второто полувреме за Локомотив София, но след намесата на ВАР промени решението си.DSPORT.BG

Станислав Иванов направи много голям пропуск в 10-ата минута. Абубакар Тунгара пусна много добър извеждащ пас към Станислав Иванов, който бе сам срещу Александър Любенов, но вратарят на Локомотив София успя да отрази удара му.

Три минути по-късно Тонислав Йорданов направи нов много голям пропуск. Мартин Стойчев подаде към Тонислав Йорданов, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Локомотив, но завършващият му удар бе много слаб и от крака на Александър Любенов топката излезе в корнер.

Арда отбеляза гол в 14-ата минута, но попадението не бе зачетено след намесата на ВАР. След центриране в наказателното поле на Локомотив, Джелал Хюсеинов продължи топката с глава към Лъчезар Котев, който отблизо успя да я прати във вратата на Александър Любенов. След преразглеждането на ситуацията с ВАР бе установено, че Хюсеинов е в положение на засада при подаването към него. Повторенията така и не убедиха в това и оставиха сериозни съмнения относно незачитането на попадението. 

Нова много дискусионна ситуация се случи в 20-ата минута. След центриране от ъглов удар в наказателното поле на Локомотив, Диме Димов не успя да изчисти добре топката и я прати в краката на Станислав Иванов, който стреля от границата на наказателното поле на домакините, а след това топката срещна напречната греда и тупна около голлинията на вратата на Александър Любенов, като според ВАР тя не е била преминала голлинията с целия си обем. Повторенията отново оставиха сериозни съмнения относно ситуацията.  

Тунгара получи добър пас в наказателното поле на Локомотив, след което се опита да комбинира с Тонислав Йорданов, топката все пак стигна до Деян Лозев, който стреля, но неточно в аут.

Ивайло Найденов се опита да центрира остро в 41-ата минута в наказателното поле на Арда, където Джелал Хюсеинов действа изключително разконцентрирано и за малко не си отбеляза автогол, като Анатолий Господинов се наложи да се намесва и да спасява.

Арда разви бърза атака в 42-ата минута, когато Тунгара подаде към Станислав Иванов, който бе фаулиран от Диме Димов пред наказателното поле на домакините, но съдията Владимир Вълков странно защо не отсъди нарушение в полза на гостите, а подмина ситуацията. 

Джелал Хюсеинов подаде към Тунгара в 49-ата минута, а той намери Станислав Иванов на добра позиция в наказателното поле на Локомотив и той веднага стреля, но Александър Любенов се намеси и успя да избие топката в корнер.

Минута по-късно Ивайло Найденов центрира в наказателното поле на Арда, където Карлос Франса от трудно положение стреля с глава, а топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Господинов.

Локомотив София направи много сериозен пропуск в 52-ата минута, когато Карлос Франса центрира много остро в наказателното поле на Арда, където Валентин Николов бе изпуснат и стреля опасно, но Господинов успя да се намеси и да спаси.

Тунгара пробва да изненада вратаря на Локомотив София с далечен удар в 54-ата минута, но Любенов внимаваше и спаси.

Арда вкара гол в 62-ата минута, като страничният съдия Красимир Миланов странно не маркира засада и попадението първоначално бе зачетено, но след намесата на ВАР правилно бе маркирана засада на Станислав Иванов. Тунгара подаде към Тонислав Йорданов, който намери Станислав Иванов и той технично прати топката в мрежата на Любенов, но Иванов бе в положение на засада при паса на Йорданов към него. 

Четири минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Арда, Гонсало Кардозо бе изпуснат от играчите на гостите и стреля с глава, но Господинов се намеси и спаси.

Съдията Владимир Вълков свири дузпа за Локомотив София в 72-ата минута, след като видя нарушение на Илия Юруков срещу Карлос Фонсека. Ивайло Найденов подаде на Фонсека, който преодоля Джелал Хюсеинов, след което имаше съприкосновение между него и Юруков, но халфът на Арда първи стигна до топката и играя с нея, а след това се стигна до препърването на Фонсека. Съдията Вълков посочи бялата точка, но ВАР Георги Иванов отново промени неговото решение, след като го извика да преразгледа положението. След като бе извикан от ВАР Вълков прецени, че не трябва да има дузпа за Локомотив София. 

Трети гол на Арда в мача не бе зачетен в 76-ата минута. Принц проби по левия фланг, след което преодоля Ивайло Найденов и центрира в наказателното поле на Локомотив, където Абубакар Тунгара бе оставен непокрит и стреля с глава, а топката срещна напречната греда на вратата на Александър Любенов. След това Преслав Боруков надскочи Диме Димов и вкара топката във вратата на Любенов, но Вълков свири нарушение на нападателя на Арда срещу защитника на “червено-черните” и попадението не бе зачетено. 

Арда все пак поведе с 1:0 в 84-ата минута. Преслав Боруков надигра Ивайло Найденов по левия фланг, проби в наказателното поле на домакините и подаде към Станислав Иванов. Александър Любенов не се намеси добре, изпусна топката в краката на Станислав Иванов, който с едно докосване успя да вкара топката в опразнената врата. 

В 90-ата минута Стив Траоре центрира в наказателното поле на Арда, където Калоян Кръстев стреля с глава, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата Господинов.

Локомотив София записа единадесето поражение от началото на сезона.

С тази победа Арда е седми в класирането с 31 точки, докато Локомотив София е тринадесети с 19 точки.

Локомотив София – Арда 0:1

0:1 Станислав Иванов 84′

Локомотив София: 24. Александър Любенов – 4. Диме Димов, 31. Красимир Станоев, 2. Гонсало Кардозо – 12. Бруно Франко, 26. Красимир Милошев (К), 21. Антони Иванов, 22. Ивайло Найденов (85′- 9. Калоян Кръстев) – 10. Валентин Николов (79′ – 98. Стив Траоре) – 11. Карлос Франса, 45. Димитър Митков

Резерви: 1. Бабукар Гайе – 13. Галин Минков, 15. Лука Иванов, 17. Теодор Иванов, 77. Ерик Манолков, 20. Диого Тешейра, 8. Бойчо Величко

Треньор: Данило Дончич

Арда: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 4. Милен Стоев, 18. Джелал Хюсеинов, 11. Мартин Стойчев, 20. Деян Лозев (69′ – 12. Ебенезер Принц), 77. Илия Юруков (85′ – 21. Радослав Цонев), 80. Лъчезар Котев (К), 7. Абубакар Тунгара, 99. Станислав Иванов (88′ – 17. Иван Коконов), 19. Тонислав Йорданов (69′ – 9. Преслав Боруков)

Резерви: 23. Месут Юсуф, 26. Ел Мами Тетах, 8. Станислав Дюлгеров, 32. Христо Митев, 33. Иван Тилев

Треньор: Александър Тунчев

Съдия: Владимир Вълков

Стадион: “Локомотив”

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS