Христо Стоичков: На терена ще се види кой е по-добър

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков е оптимист, че възпитаниците му ще се представят на ниво в предстоящото дерби с Лудогорец. SPORTNI.BG
Срещата срещу тима от Разград е в неделя от 20:00 часа на Градския стадион в Ловеч. “Оранжевите” нямат загуба от началото на сезона и са на 5-то място във временното класиране с 8 точки и актив от 2 победи и 2 равенства.
“Доволен съм от изявлението на колегата Петев през седмицата. Щом те се канят да вземат три точки в Ловеч, значи и ние трябва да се борим за същото. На терена вече ще си проличи кой е по-подготвен и по-амбициран. Свършихме добра работа през паузата в шампионата, макар и в доста редуциран състав. Хубаво е, че националните ни състезатели се прибраха без здравословни оплаквания. Момчетата се възстановиха и очаквам в неделя да изнесат по-добър мач отколкото срещу Италия и Армения. Именно това ще изисквам от тях”, каза Стоичков.
Междувременно Христо Стоичков стана един от първите в Ловеч, които се отзоваха на призива на министъра на здравеопазването д-р Атанасова за доброволно даряване на кръв.
Камата и неговите помощници Петко Петков и Николай Димитров се включиха с радост в инициативата и след сутрешното занимание посетиха местната болница. Носителят на “Златната топка” сподели, че всички правят този жест от сърце, с надеждата да дадат пример и да помогнат на нуждаещите се хора.