Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

офия. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sprt

„Лукойл Академик с голям мач срещу Барселона”, пише вестник „7 дни спорт”. Баскетболният Лукойл Академик изигра голям мач, но падна с 69:71 точки от испанския гранд Барселона във втория полуфинал на приятелския турнир “Лукойл Екто Спорт” в “Арена Армеец”. Пред около 4000 души шампионите играха като равен с равен срещу първенеца на Испания, който дойде в София с почти пълен състав. На пейката за Барса остана само голямата звезда Хуан Карлос Наваро, който бе с контузия. В по-голямата част от мача разликата бе само няколко точки, а на моменти Лукойл водеше в резултата. Много силен мач за българите изигра капитанът Тодор Стойков, който завърши с 15 точки. Така днес Лукойл ще играе мач за трето място срещу Цървена звезда. Сърбите паднаха с 64:70 точки от Панатинайкос в първия полуфинал.
„Илиан Илиев изгони ганаец от автобуса”, съобщава още изданието. Ганайският нападател на Левски Агиеманг Опоку бе свален от автобуса на Левски за Стара Загора. Играчът бе изваден от групата за двубоя срещу Берое за сметка на новото крило Илиян Йорданов. От старта на “А” група Опоку има само няколко минути със „синия” екип и постоянно се оплаква от контузии. На „Герена” му вдигнаха бързо мерника и ганаецът е сред играчите, които трябва да се влагат и доказват в тренировъчния процес, тъй като може още през зимата да бъде изгонен. В същото време Илиян Йорданов бе картотекиран и ще може да запише официален дебют за Левски още утре. Той обаче почти сигурно ще остане резерва и ще чака тепърва своя шанс.
„Сондзони изцеди отбора преди мача в София”„, пише още „7 дни спорт”. Треньорът на Ботев (Враца) Джулиано Сондзони се надява неговите футболисти да вземат първи точки в „А” група срещу фаворита ЦСКА. Италианецът уточни, че ако пристигнат жълтите карти на новодошлите във Враца футболисти, отборът ще бъде по-боеспособен. „Ръководството знае от какво се нуждаем и се надявам да привлечем поне трима добри състезатели”, коментира Сондзони преди мача с ЦСКА. „Иначе ще се превърнем в отбор, който не може да спечели мач. Работим много часове на ден. Момчетата се стараят, но на някои им е трудно да възприемат неща, на които никога не са ги учили”, коментира треньорът на врачани.
В състава на Ботев проблеми има единствено аржентинецът Николас Челесте. След изтърпяно наказание в отбора се завръща бранителят Жайро. Сондзони добави, че по всяка вероятност групата ще бъде попълнена с един или двама юноши. Треньорът е доволен от моментното състояние на последните привлечени в Ботев Кабалеро, Висенте и Саша Анеф. „И тримата горят от желание да дебютират официално за нашия тим. Всеки треньор желае да притежава в състава си най-добрите футболисти, които едно ръководство може да си позволи”, коментира още Джулиано Сондзони.
”ЦСКА е за боклука”, пише вестник „Меридиан мач” . ЦСКА ще остане без лиценз за Европа за следващите 3 години. Това стана ясно, след като вчера инспекторите от УЕФА Пабло Родригес и Анжела Газарян завършиха детайлния одит на финансовото състояние на клуба, проведен в София в рамките на 2 дни. Експертите са поискали от адвокатите на „армейците” всички счетоводни документи, откакто „Титан” е на власт, тоест от началото на 2009 г.На 21 септември предстои заседание на комисията на УЕФА за финансов контрол върху клубовете, на което ще бъдат разгледани заключенията на инспекторите. Крайният срок за задължителния доклад на ЦСКА по случая е 30 септември. В дните след 1 октомври се очаква европейската централа да потвърди решението си за отнемане на евролиценза за З години.
„Тренировката изяде главата на Бандаловски”, съобщава още изданието. В пореден скандал се е замесил националът на ЦСКА Иван Бандаловски. „Меридиан Мач” научи, че треньорът на „армейците” Стойчо Младенов е разжалвал юношата на Левски като втори капитан заради отсъствието му от тренировка. Преди няколко дни Бандаловски не се появил на занимание на „армейците”, като така и не е дал логично обяснение за отсъствието си. След това той разкрил, че е тренирал сутринта с кондиционния треньор и заради това не сметнал за нужно да дойде на заниманието, на което присъствал целият отбор, като играчите го чакали. Отделно от това, до треньорския щаб на ЦСКА постоянно е достигала информация, че Бандаловски прекалявал с нощния живот. Заради разжалваното на защитника за първи заместник на Тодор Янчев е определен Апостол Попов.
Не е тайна, че юношата на Левски е сред най-близките хора до Димитър Борисов. Същото важи и за Костадин Стоянов, който обаче не е играл официален мач от 10 месеца.
„Ферарио Спасов оставя национал на пейката, пренарежда защитата”, съобщава още „Меридиан мач”. Треньорът на Ботев (Пд) Ферарио Спасов ще остави на резервната скамейка за мача с Черно море младежкия национал Тодор Неделев. Младокът има едва три пълноценни тренировки и според специалиста не е готов на 100% за 90 минути.Основният проблем пред опитния специалист е сформирането на защитата. От групата отпадна капитанът Асен Караславов и треньорът ще трябва да избира измежду Ангел Рахов и Стефан Станчев за партньор на македонеца Бобан Грънчаров. На вратата ще се разчита на Ернестас Шеткус. В халфовата линия ще си партнират Костадин Дяков, Рубен Паласуелос, Томаш Иршак и Мариян Огнянов. В нападение ще се заложи на Иван Цветков и Вандер. Двамата традиционно ще действат комбинативно и с доста смени на позициите, за да преодолеят традиционно силната защита на Черно море. Играчите на Ботев изгледаха и 40-минутно видео от срещи на Черно море. При разбора треньорът Ферарио Спасов наблегна на грешките в състава на варненци и иска от своите футболисти да се възползват максимално от слабостите на противника.
”ЦСКА – Левски на 20 октомври” , съобщава „Тема спорт” . Вечното дерби ЦСКА -Левски ще се играе на 20 октомври (събота) от 16:00 ч. Това стана ясно, след като от БФС най-после публикуваха пълната програма за есенния дял на „А” и „Б” група по дни и часове. Мачът ще се играе на „Васил Левски”. Доста сериозен отзвук предизвика и другото голямо дерби на България – Локомотив (Пд) – Ботев (Пд). Според програмата то ще се състои в делничен ден в ранния следобед. Мачът е предвиден за 31 октомври (сряда) от 14:30 часа. Това предизвика гнева на феновете и на двата отбора, които бурно възроптаха срещу поредната волност на Боби Михайлов и компания. „Каква е тази глупост. Не стига, че мачът е в делничен ден, но и началният му час е крайно неудобен. Явно БФС не иска да има хора по стадионите”, коментираха пловдивски привърженици на футбола. От централата обявиха, че на първо място при изготвянето на програмата са се съобразявали с мачовете на националния отбор. Есенният дял на „А” група приключва на 9 декември (неделя).
„Върнаха реваншите за Купата”, съобщава още изданието. БФС заедно с ПФЛ Върнаха реваншите в турнира за Купата на България. С изключение на 1-ия кръг (1/32-финалите) останалите победители в отделните етапи до финала ще бъдат излъчвани в два мача. С оглед на по-големия зрителски интерес и евентуалните телевизионни излъчвания на двубоите срещите от 1/16- и 1/8-финалите ще се играят в събота и неделя. Жребиите за съответните етапи ще се теглят съответно на 2 октомври, 23 октомври и 27 ноември. Последните срещи са реваншите от 1/8-финалите на 15 декември, с което ще бъде сложен край и на футболната календарна година у нас.
„Стойчо Младенов показва новия ЦСКА” , пише още „Тема Спорт”. ЦСКА посреща Ботев (Враца) на стадион “Славия” в квартал “Овча купел” днес от 17:00 часа. Това се налага, тъй като “Българска армия” е в ремонт. Сектор „В” на стадиона на Славия пък ще бъде изцяло затворен. Стойчо Младенов за първи път през сезона ще разполага с почти пълен състав. С право да играят вече са девет от новите попълнения. Без картотеки поради административни причини останаха Скиорили и Платини. Серж Нюанджи пък отпадна от групата за мача, тъй като е от футболистите, които не са привлечени по настояване на Стойчо Младенов, а негов мениджър е Николай Ишков!? Голямата изненада при „армейците” може да се окаже включването отдясно на защитата на Лукас Саша на мястото на Бандаловски. Този вариант е актуален, тъй като Стойчо Младенов няма особено доверие на юношата на Левски, а освен това той тренира наравно с останалите едва от 4 дни и не е във форма.
Другите дилеми пред треньора са за двойката вътрешни халфове и централния нападател. В последните дни преди двубоя с Ботев (Враца) бе отработен вариант в центъра на халфовата линия да застанат новите попълнения Сержинъо и Пакурар. Ако това се случи, Тодор Янчев ще остане резерва. В негово отсъствие за капитан бе избран защитникът Апостол Попов. В нападение по всяка вероятност ще се разчита на Тасио. Има и вариант на върха на атаката да бъде изнесен Абел Анисе, а зад него да действа Пакурар. Ако това стане, двойката вътрешни халфове ще бъде Сержинъо и Тодор Янчев. В лагера на Ботев (Враца) мислят за всичко друго, но не и за футбол. Все пак няколко дни преди двубоя врачани се подсилиха със защитника Пабло Кабалеро, халфа Бруно Висенте и нападателя Саша Анеф.