В сетния миг Крумовград шокира доминантен Ботев Пловдив и го остави с празни ръце

Крумовград се наложи над Ботев Пловдив с 2:1 на Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в мач от 21-вия кръг, който е първи за двата отбора от пролетния дял на шампионата в efbet Лига. Алекс Колев даде аванс на домакините след красив гол в 6-ата минута, а в 23-ата Георги Николов вкара дебютното си попадение за “канарчетата” от дузпа и възстанови паритета. Крумовград получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар дълбоко в добавеното време, като Алек Колев бе точен, за да донесе успеха за домакините.DSPORT/BG

След този успех Крумовград вече има 27 точки в актива си, като воденият от Станислав Генчев тим се изкачва до 9-то място във временното класиране в efbet Лига, докато Ботев Пловдив остава на 8-мо място с 29 пункта.

На трибуните на Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ е изпълняващият длъжността президент на БФС – Михаил Касабов.

Крумовград имаше възможност да поведе още да са изтекли и 60 секунди футбол. Вячеслав Велев бе изведен по дясното крило на нападението, като той сви топката за Момчил Цветанов, който я атакува на втора греда, но ударът му бе блокиран в последния момент от бранител на “канарчетата”.

Крумовград успя да излезе напред в резултата още в 6-ата минута, когато Антонио Перера изгуби топката в центарлания кръг и Александър Колев отне. Нападателят на домакините направи самостоятелен рейд, който завърши с удар в горния десен ъгъл на вратата. Топката рикошира в левия страничен стълб и влезе във вратата, не оставяйки никакви шансове за Матвей игонен да отрази.

Самюел Акере комбинира с Антонио Перара, който стреля опасно от близка дистанция в 8-ата минута. Янко Георгиев обаче внимаваше и успя да избие топката. Николай Минков се възползва от рикошета и стреля, но право в десния страничен стълб на вратата на Крумовград.

Ивелин Попов центрира топката на втора греда в 11-ата минута, където Георги Николов се измъкна от Клайдер Машедо, за да стреля с глава от близко разстояние, но Янко Георгиев се намеси.

Георги Николов бе изведен на чиста позиция и навлизаше в наказателното поле на Крумовград, когато Янко Георгиев се опита да посрещне нападателя на Ботев Пловдив, но го фаулира, а Георги Кабаков не се поколеба да посочи бялата точка. Николов се нае с изпълнението на дузпата и прати топката в средата на вратата, за да възстанови равенството в мача и да реализира дебютния си гол с “жълто-черната” фланелка в 23-ата минута.

Акере напредна по лявото крило, след което сви топката за Георги Николов, който стреля с първото си докосване в 36-ата минута, но покрай целта.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Ивелин Попов центрира от статично положение към втора греда, където Антоан Конте засече с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата на Крумовград.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Ботев Пловдив. В 60-ата минута Николай Минков проби от ляво и центрира остро по земя за Георги Николов, който обаче бе изпреварен от Янко Георгиев в наказателното поле на Крумовград.

Самуел Акере получи топката на чиста позиция в наказателното поле на Крумовград и стреля от малък ъгъл в 64-ата минута, но Янко Георгиев се намеси.

Новото попълнение на Ботев Пловдив Ехидже Укаки направи пробив през центъра, след което изведе Самуел Акере зад гърба на отбраната на Крумовград, като крилото на “канарчетата” прати топката в мрежата в 66-ата минута, но голът не бе зачетен заради засада.

Ботев Пловдив прати топкат за трети път във вратата на Крумовград в 76-ата минута, когато Ивелин Попов комбинира със Самуел Акере по лявото крило. Нигериецът центрира към точката за изпълнение на дузпа, откъдето Мартин Секулич прати топката с глава в мрежата. Ситуацията бе дълго преразглеждана от ВАР поради съмнение за засада на Акере, която бе потвърдена, а голът не бе зачетен.

Ехидже Окаки се опита да изненада Янко Георгиев с удар от средна дистанция в 80-ата минута, но стражът на Крумовград се намеси и улови топката.

След разбъркване в наказателното поле на Ботев Пловдив в 86-ата минута, топката достигна до Алекс Колев, който задържа с гръб и остави за Клайдер Машадо, който стреля. Капитанът на “канарчетата” Ивелин Попов обаче извади топката в последния момент, избивайки я с глава току-пред голлинията.

Антоан Конте събори Джунейт Али на границата на наказателното поле в 88-ата минута. Жак Пехливанов стреля директно от пряк свободен удар, но Матвей Игонен отрази. Последва добавка от страна на Алекс Колев, който се опита да прати топката в опразнената врата, но Дилан Мертенс спря влизащата във вратата топка с ръка. Георги Кабаков посочи бялата точка и вдигна директен червен картон на Мертенс. Алекс Колев се нае с изпълнението на дузпа във втората минута на добавеното време и реализира, за да даде късен аванс на Крумовград, който се оказа и с цената на трите точки за символичните домакини.

Генчев: Не е имало напрежение между нашите ръководства, и двете искаха да играем на ”Колежа”

Душан Керкез: Това, което се случва в Ботев Пд, не е добро за никого

Алекс Колев: Оставам в Крумовград до лятото (ВИДЕО)

Крумовград – Ботев Пловдив 2:1

1:0 Александър Колев 6′

1:1 Георги Николов 23′ (д.)

2:1 Александър Колев 90’+2′ (д.)

Състави:

Крумовград: 1. Янко Георгиев – 44. Божидар Кацаров (К), 5. Матей Шимич, 18. Клайдер Машадо – 91. Вячеслав Велев, 8. Ренан, 10. Серкан Юсеин (70′ – 30. Жак Пехливанов), 7. Момчил Цветанов (70′ – 2. Джунейт Али) – 13. Диего Рапосо (82′ – 77. Октай Юсеин), 23. Димитър Тонев (46′ – 17. Патрик Луан) – 9. Александър Колев (90’+5′ – 3. Калоян Пехливанов)

Резерви: 21. Благой Макенджиев – 4. Лукас Сантана, 20. Джунейт Яшар, 80. Китан Василев

Треньор: Станислав Генчев

Ботев Пловдив: 32. Матвей Игонен – 15. Джеймс Ето’о, 19. Антоан Конте, 79. Атанас Чернев, 38. Константинос Балоянис – 20. Антонио Перера (73′ – 6. Дилан Мертенс), 28. Янис Карабельов – 17. Николай Минков (63′ – 4. Ехидже Укаки), 10. Ивелин Попов (К), 16. Самюел Акере – 93. Георги Николов (73′ – 9. Мартин Секулич)

Резерви: 22. Даниел Кайзер – 14. Фаустас Степонавичюс, 18. Димитър Папазов, 30. Лъчезар Балтанов, 41. Велиян Видолов, 42. Ивайло Видев

Треньор: Душан Керкез

Жълти картони: Момчил Цветанов, Патрик Луан, Александър Колев (Крумовград); Константинос Балоянис (Ботев Пловдив)

Червен картон: Дилан Мертенс (Ботев Пловдив)

Съдия: Георги Кабаков

 Новините на Dsport и във FacebookViberYouTubeTikTok и Instagram!

 Мобилният Аpp на Dsport вече е тук – изтеглете за Android и iOS